Sosyal Medya

Güncel

22 köyde sokağa çıkma yasağı

Diyarbakır'ın Lice ve Hani ilçeleri kırsalında PKK'lılara karşı yapılacak operasyon öncesi, bu ilçelerin kırsal kesimindeki 22 köyde, saat 17.00'den itibaren ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.



Diyarbakır ValiliÄŸi'nden yapılan yazılı açıklamada, 1 Kasım seçimleri öncesi yol keserek kimlik kontrolü yapan PKK'lıların  etkisiz hale getirilmesi amacıyla, Lice Ä°lçesi daÄŸlık alanında operasyon yapılacağı belirtildi. Diyarbakır ValiliÄŸi Ä°l Jazndarma Komutanlığı açıklamasında ÅŸöyle denildi:

“Lice ilçesinde daÄŸlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten BTÖ mensuplarına yönelik Hani ilçesi Yukarı Turalı Mahallesi, Åžabek Komu, Damlatepe  Mah ile Lice ilçesi Akçapınar Mah., Åženlik Mah., Tuzlaköy Mah. ve Birlik Mah. arasında kalan bölgede operasyon düzenlenecektir.

Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliÄŸini saÄŸlamak maksadıyla, 5442 sayılı Ä°l Ä°daresi Kanununun 11/C maddesi gereÄŸince, belirtilen bölgelerde (Hani Ä°lçesi; Yukarı Turalı Mahallesi, Akçayurt Mah., Kaledibi Mah., BaÅŸaklı Mah., TaÅŸburun Mah., Güzelce Mah.,  Karapilyar Mah., AÅŸağıturalı Mah., Damlatepe  Mah., Çay Mah., Horsel Mah., Mezartarlası Mah., Sıraevler Mah., Karapilyari Mah. ile Lice Ä°lçesi; Elmadere Mah., Boyluca Mah., Ayaz Mah., Akçapınar Mah., Åženlik Mah., Tuzlaköy Mah., Birlik Mah., Åžakan Mah.)  sivil vatandaÅŸların zarar görmemesi amacıyla 04 Kasım 2015 ÇarÅŸamba günü saat:17.00’ den geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelere giriÅŸ çıkışlar ile sokaÄŸa çıkma yasaklanmıştır.

Söz konusu yasaÄŸa vatandaÅŸlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır.”

Kaynak: Al Jazeera, DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.