Sosyal Medya

Güncel

60 bin ucuz konut müjdesi

TOKİ 2016 yılında Gaziantep, Manisa, Şanlıurfa, İstanbul Başakşehir, Çankırı, Hatay, Konya ve Adana'da 60 bin konut üretecek



BaÅŸbakanlık Toplu Konut Ä°daresi BaÅŸkanlığı (TOKÄ°), "Yeni YerleÅŸimler Yenilenen Åžehirler" projesi kapsamında, 2016 yılında Gaziantep, Manisa, Åžanlıurfa, Ä°stanbul BaÅŸakÅŸehir, Çankırı, Hatay, Konya ve Adana'da 60 bin konut üretecek.

TOKÄ°, proje çerçevesinde ÅŸehirlere, kent kimliÄŸi ve merkezi unsurlarla sıkı baÄŸları olan, halkın beklentilerine yanıt veren, güçlü fiziki ve sosyal altyapısı bulunan yeni yerleÅŸim alanları kuruyor.

TOKÄ° kaynaklarından alınan bilgiye göre, projeleri aÅŸamalı olarak hayata geçirecek olan idare, 2016'da 60 binin üzerinde yeni konut üretecek. "Konut talebi, deprem riski, kentsel dönüÅŸüm ve kentleÅŸme oranı", projenin dört ana unsuru olarak belirlendi.

'Ä°STANBUL'A DA 7.500 KONUT GELÄ°YOR'

Ä°stanbul'daki en büyük konut bölgesi olan BaÅŸakÅŸehir ilçesinde 7 bin 500 yeni sosyal konut üretilecek.

3 bin 500 konut üretiminin devam ettiÄŸi bölgedeki konut üretimi de "mahalle" konseptinde gerçekleÅŸtiriliyor.

TOKÄ°'nin Manisa Akgedik'te 5 bin konut üretim kapasitesine sahip 1 milyon 500 bin metrekarelik proje alanı bulunuyor.

Ä°lk etapta dar gelirli vatandaÅŸlar için bin 101 konutun uygulamaya alındığı bölgede, TOKÄ° tarafından düzenlenen "7 Ä°klim 7 Bölge Gelenekten GeleceÄŸe Ulusal Mimari Proje Yarışması"nda Ege Bölgesi birinciliÄŸini kazanan proje hayata geçiriliyor.
"Åžanlıurfa MaÅŸuk köyü Kentsel Tasarım ve Mimari Projesi" kapsamında ise ilk aÅŸamada bin 364 konut üretilecek. Proje ile göç alan bölgenin konut ihtiyacı karşılanacak, çalışan kesimin uzak mesafelerden kaynaklı istihdam sorununu azaltılmış olacak.

Projenin ilk adımı, Gaziantep BüyükÅŸehir Belediyesi iÅŸbirliÄŸinde, Gaziantep Kuzey Åžehir Projesi'yle atılıyor.

Toplam 8,5 milyon metrekare alan üzerine projelendirilen 50 bin konutluk Gaziantep Kuzey Åžehir, bu büyüklükte bir sosyal konut alanında, uygulaması tek seferde geliÅŸtirilen ilk ve en büyük yerleÅŸim yeri olma özelliÄŸi taşıyor. Gaziantep'e ilk etapta 3 bin konut yapılacak. Proje sonunda 50 bin konut üretilmiÅŸ olacak. Geleneksel Antepevi'nin bir avlu etrafında ÅŸekillenmiÅŸ mimari unsurlarına yer verilecek projede, peyzaj uygulamalarından çiçeklendirme ve meyve aÄŸaçlarına, çeÅŸmeden su kuyusuna birçok yerel unsur kullanılacak.

'2 BÄ°N AÄ°LE DAÄ°RE SAHÄ°BÄ° OLACAK'

Çankırı'da da ilk aÅŸamada 502, ardından bin 500 konut üretilerek, 2 bin aile konuta kavuÅŸturulacak.

"Merkez Mimar Sinan Mahallesi 2'nci etap Kentsel DönüÅŸüm Projesi" kapsamında 2+1 ve 3+1 toplam 502 adet konut, 9 ticaret birimi, 1 cami külliyesi ve 1 tescilli eser üretilecek.

Payas ilçesindeki proje ile Ä°skenderun ve Dörtyol'da çalışan, uzak mesafeler nedeniyle ulaşım sorunu yaÅŸayan kesimin konut ihtiyacına yanıt verilmesi amaçlandı.

Ayrıca, ÅŸehri bölgelere ayıran "formel planlama" yaklaşımı yerine, büyük bir kentteki gibi ticari, sosyal ve konut yapılarının birlikte yer aldığı karma bölgeler ve baÄŸlantılar oluÅŸturuldu. Payas'ta hayata geçirilecek projeyle her ana yapı adasında yaya yürüyüÅŸ yolları ile merkeze baÄŸlanan alt merkezler ve meydanlar oluÅŸturuldu.

Konya Gödene projesinde konut blokları bir araya getirilerek, komÅŸuluk iliÅŸkileri ve aidiyet duygusuna katkı saÄŸlayacak alt mahalle kümeleri oluÅŸturuluyor.

Toplam 122 bin metrekare alana sahip yerleÅŸkede, 51 bloka yayılmış, 529'u 3+1 ve 275'i 2+1 tipinde 804 konut, 1 adet çarşı ve ofis bloku, 1 cami ve 4 otopark bloku yer alacak.

'O BÖLGEYE 4 BÄ°N KONUT'

Adana Sarıçam'da 130 bin metrekarelik toplu konut alanında 839 konut ve sosyal tesis projelendiren TOKÄ°'nin, bölgedeki üretim hedefi ise 4 bin konut.

"Adana Sarıçam Projesi", TOKÄ°'nin gerçekleÅŸtirdiÄŸi "7 Ä°klim 7 Bölge Mimari Fikir Yarışması"nda elde edilen sonuçlar doÄŸrultusunda, yöresel özelliklerin öne çıktığı bir yaklaşımla ÅŸekillendirildi.

Yapı giriÅŸleri sokaklar, arka mekanlar ise avlu bahçeler ÅŸeklinde kurgulandı. Projede kapsamında 20 bin metrekare büyüklüÄŸünde bir semt parkı da oluÅŸturulacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.