Sosyal Medya

Güncel

Rusya özür diledi

Rusya, Fransa Büyükelçisi'nin 'yanlışlıkla' Dışişleri Bakanlığı'na davet edilmesiyle ilgili özür diledi.



Parlamento heyetinin uçağına Fransız jetlerinin yaklaÅŸtığı ile ilgili iddiaların doÄŸru olmadığını açıklayan Rusya, Fransa Büyükelçisini'nin yanlışlıkla DışiÅŸleri Bakanlığı’na çaÄŸrılmasından dolayı özür diledi.

Rusya DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Fransa Büyükelçisini yanlışlıkla DışiÅŸleri Bakanlığı’na davet ettikleri için özür dilediklerini açıkladı. 

Rossiya 24’e konuÅŸan Zaharova, Duma BaÅŸkanı Sergey Narışkin’in de aralarında bulunduÄŸu parlamento heyetinin uçağına Fransız jetlerinin yaklaÅŸtığı ile ilgili iddiaların doÄŸru olmadığının tespit edildiÄŸini açıkladı. 

"FRANSA'YA ÖZRÜMÜZ Ä°LETÄ°LDÄ°"

Zaharova, “Durum açık bir ÅŸekilde analiz edildi. Fransa, Rus uçağına tehlikeli bir ÅŸekilde yaklaÅŸan uçağın Fransa deÄŸil, Ä°sviçre Hava Kuvvetleri’ne ait olduÄŸunu ifade etti. Bunda sonra da diplomatik kanallarla Fransa’ya özrümüz iletildi” dedi. 

Rusya DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü, Ä°sviçre’den olayla ilgili açıklama beklediklerini söyledi. 

Cenevre’de yapılan parlamentolararası toplantı için bölgeye giden uçaÄŸa, Fransa hava sahasında bir savaÅŸ uçağının tehlikeli bir ÅŸekilde yaklaÅŸtığı iddia edilmiÅŸ, Rusya DışiÅŸleri Bakanlığı da Fransa’nın Moskova Büyükelçisini çağırarak izahat istemiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.