Sosyal Medya

Dünya

Avrupa'da, İslam ve göçmen karşıtı gösteri

İslam ve göçmen karşıtı PEGIDA, kuruluşunun birinci yılında Almanya'nın Dresden kentinde geniş katılımlı gösteri düzenledi.



AA'nın haberine göre; Almanya'nın Dresden kentinde Ä°slam ve göçmen karşıtı "Batı'nın Ä°slamlaÅŸmasına Karşı Vatansever Avrupalılar" (PEGIDA), kuruluÅŸun birinci yılında yüksek katılımla bir gösteri yaptı.

Åžehrin Tiyatro Meydanı'nda toplanan Ä°slam ve göçmen karşıtı göstericiler, ellerinde "Merkel gitmeli", "Merkel, Gabriel ve onların avaneleri Alman halkının düÅŸmanlarıdır" ve "Sığınmacılar evinize geri dönün" yazılı pankartlar taşıdı, çeÅŸitli sloganlar attı.

Gösteri öncesi, PEGIDA taraftarlarıyla meydana çok yakın bir alanda karşıt gösteri düzenleyenler arasında ufak çapta bir gerginlik yaÅŸandı. PEGIDA taraftarlarının karşıt gruba torpil fırlatması sonrasında, polis her iki grup arasına barikat kurarak güvenlik tedbirlerini artırdı. 

Dresden Polisi, gösterilerde taÅŸkınlık yapan bir kiÅŸinin tutuklandığını ve baÅŸka tutuklanmaların da olabileceÄŸini açıkladı.

"De Maiziere hakkında suç duyurusunda bulunacağız"

PEGIDA'nın kurucusu Lutz Bachmann, yaptığı konuÅŸmada, Almanya Ä°çiÅŸleri Bakanı Thomas de Maiziere'nin PEGIDA gösterilerini organize edenler için kullandığı "sert aşırı saÄŸcılar" tanımlaması için suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Bachmann, bir sene önce kimsenin PEGIDA hareketinin bu kadar büyüyebileceÄŸini tahmin etmediÄŸini dile getirerek, "Zafer kazanmak için bir arada kalacağız ve zaferi kazanacağız" dedi. 

Akif Pirinçci'nin konuÅŸması ıslıklandı

Avrupa'nın çeÅŸitli ülkelerinden PEGIDA destekçisi grupların liderlerı ile yazar Akif Pirinçci de Ä°slam karşıtı gösteriye katılarak birer konuÅŸma yaptı.

Pirinçci konuÅŸmasını uzatınca, göstericiler tarafından yuhalandı ve Bachmann mikrofonu Pirinçci'nin elinden alarak konuÅŸmayı kesti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.