Sosyal Medya

Güncel

"9 şüpheli kaçtı"

Ankara Garı önünde, 10 Ekim 2015'te gerçekleştirilen saldırıya ilişkin yayın yasağı kaldırıldı. Savcılık, yapılan haberler sebebiyle 9 şüphelinin kaçtığını belirtti. Saldırganlardan Yunus Emre Alagöz'ün ismi açıklandı. Hücre evlerinde yüklü miktarda patlayıcı ve 10 adet canlı bomba yeleği ele geçirildiği duyuruldu.



Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı, Ankara Garı önünde, 10 Ekim 2015'te gerçekleÅŸtirilen ve 102 kiÅŸinin ölümüne sebep olan saldırıya iliÅŸkin yayın yasağının kaldırıldığını açıkladı ve "Söz konusu canlı bomba eylemini gerçekleÅŸtiren kiÅŸilerden birinin Yunus Emre Alagöz isimli ÅŸahıs olduÄŸu tespit edilmiÅŸtir. DiÄŸer canlı bomba eylemcisinin fotoÄŸrafla teÅŸhisi yapılmış olup, açık kimliÄŸinin belirlenmesi için çalışmalar devam etmektedir. Bu kiÅŸinin eylemi gerçekleÅŸtirmek üzere, güney sınırlarımıza komÅŸu bir ülkeden geldiÄŸi tespit edilmiÅŸtir" açıklamasında bulundu. Savcılık, yapılan haberler sebebiyle 9 ÅŸüphelinin kaçtığı açıkladı.

Yunus Emre Alagöz, Suruç'ta canlı bomba saldırısını gerçekleÅŸtiren Abrurrahman Alagöz'ün kardeÅŸi.

Yapılan aramalarda yüklü miktarda patlayıcı ve 10 adet canlı bomba yeleÄŸi de bulundu.

Yasağı kaldıran karar, yayın yasağını getiren Ankara 6. Sulh Ceza Hakimi Savaş Şahinbay tarafından verildi.

"Haberler sebebiyle 9 kiÅŸi kaçtı"

Açıklamada medyada yer alan haberler sebebiyle 9 ÅŸüphelinin kaçtığı belirtildi ve ÅŸu ifadelere yer verildi;

"Åžüphelilerin yerlerinin tespit edilip, yapılacak operasyon|arla gözaltına alınma iÅŸlemlerinin gerçekleÅŸtirilmesine çaba gösterildiÄŸi sırada, bazı basın yayın organları sorumsuzca davranarak, bir kısım ÅŸüphelilerin ad ve soyadlarının baÅž harflerini yazmak suretiyle haber yapmaları neticesinde, bombalama eylemi ile kuwetli irtibatları olduÄŸu düÅŸünülen 9 kiÅŸinin kaçmasına sebep olmuÅŸlardır. Kaçan kiÅŸiler hakkında Sulh Ceza HakimliÄŸinden "Yoklukta tutuklama kararı" alınmıştır. Åžüphelilerin yerlerinin tespit edilip, yapılacak operasyon|arla gözaltına alınma iÅŸlemlerinin gerçekleÅŸtirilmesine çaba gösterildiÄŸi sırada, bazı basın yayın organları sorumsuzca davranarak, bir kısım ÅŸüphelilerin ad ve soyadlarının baÅž harflerini yazmak suretiyle haber yapmaları neticesinde, bombalama eylemi ile kuwetli irtibatları olduÄŸu düÅŸünülen 9 kiÅŸinin kaçmasına sebep olmuÅŸlardır. Kaçan kiÅŸiler hakkında Sulh Ceza HakimliÄŸinden "Yoklukta tutuklama kararı" alınmıştır."

"10 canlı bomba yeleği bulundu"

Savcılık, Gaziantep'te arama aypılan hücre evlerinde toplam 2500 kg amonyum nitrat, 10 adet intihar yeleÄŸi, 150 metre kortex patlayıcı, 60 kg TNT, 15 demir bilye, 5 kg civata somonu, 200 adet mermi, 10 paket kimyasal patlayıcı, çuvallar içinde kükürt ve amonyum nitrat, fünye takılmamış TNT düzeneÄŸi, TNT kalıpÄŸları, el bombalar, uzun ve kısa namlulu silahlar, 3683 deÄŸiÅŸik çapta mermi ve fünyeler ele geçirildi.

"20 ÅŸüpheli hakkında  adli  iÅŸlem  baÅŸlatıldı"

Savcılık saldırı hakkında 20 ÅŸüpheli  hakkında iÅŸlem baÅŸlatıldığını, 11'inin gözaltına alındığını belirtti;

"Ä°ki  canlı  bomba  eylemcisine  yardım  ettikleri  ve  bu  eylem katıldıklarıdüÅŸünülen  toplam  20 ÅŸüpheli hakkında  adli  iÅŸlem  baÅŸlatılmış  olup,  bunlardan  11'i gözaltına  alınmıştır.  Gözaltına  alınan  l l ÅŸüpheliden 4'ü  BaÅŸsavcılığımızca  serbest bırakılmış,  6 ÅŸüpheli tutuklanma  talebi  ile,  l ÅŸüpheli de  adli  kontrol  talebi  ile  Sulh Ceza  HakimliÄŸine  sevk  edilmiÅŸtir. Sulh  Ceza  HakimliÄŸine  sevk  edilen ÅŸüphelilerden (6+1:7  kiÅŸi)  4'ü  tutuklanmış, 3'ü  hakkında  adli  kontrol  kararı  verilmiÅŸtir"

"Yayın yasağı amacına ulaştı"

Kararda, yasağın kaldırılması kararının, terör saldırısı soruÅŸturmasını yürüten Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı Anayasal Düzene Karşı Ä°ÅŸlenen Suçlar Bürosunca talep edildiÄŸi aktarıldı.

"Yazılı ve görsel medyada, olaya iÅŸtirak etme ÅŸüphesi bulunan kiÅŸilerin isimlerinin, bulundukları ÅŸehirlerin ve kullandıkları araçların bilgilerinin yayınlanması nedeniyle bazı ÅŸüphelilerin kaçması" üzerine, baÅŸsavcılığın talebiyle yayın yasağı verildiÄŸi hatırlatılan kararda, baÅŸsavcılığın, bazı ÅŸüpheliler hakkında tutuklama ve adli kontrol kararları, olaya iÅŸtirak eden ve kaçak ÅŸüpheliler hakkında ise tutuklamaya yönelik yakalama kararı verildiÄŸini ve yayın yasağının amacına ulaÅŸtığını belirttiÄŸi kaydedildi.

Açıklamada baÅŸsavcılığın, "bugün itibarıyla soruÅŸturma dosyası kapsamı hakkında yazılı, görsel ve sosyal medyada yayın yapılmasının toplum saÄŸlığının, milli güvenlik, kamu düzeni ve kamu güvenliÄŸi ile toprak bütünlüÄŸünün korunması, suç iÅŸlenmesinin önlenmesi, yargı gücünün otorite ve tarafsızlığının saÄŸlanması hakkında herhangi bir sakıncasının kalmadığını" gerekçe göstererek, yayın yasağı kararının kaldırılmasını talep ettiÄŸi bildirilen kararda, inceleme sonucunda talebin kabul edildiÄŸi aktarıldı ve ÅŸu ifadelere ye verildi;

"SoruÅŸturma dosyasından anlaşıldığı üzere bir kısım ÅŸüphelilerin tutuklanması, bir kısmı hakkında ise yakalama kararları verildiÄŸi, olayla ilgili getirilen yayın yasağına iliÅŸkin kararda belirtilen gerekçelerin soruÅŸturma dosyasının geldiÄŸi aÅŸama itibarıyla ortadan kalktığı anlaşıldığından hakimliÄŸimizin kararının kaldırılmasına karar verildi" ,

Kaynak: Al Jazeera, Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı, AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.