Sosyal Medya

Güncel

Filistinli gençler 'Yusuf Makamı'nı yaktı

Nablus'ta Yahudiler tarafından kutsal kabul edilen ve Hz. Yusuf'un kabri olduğu iddia edilen makam bir grup Filistinli genç tarafından ateşe verildi



Filistin’in Nablus kentindeki Filistinlilerin, kentte Yahudilerin kutsal yer olarak kabul ettiÄŸi Yusuf makamını yaktığı bildirildi.

Görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre, Nablus kentindeki bir grup Filistinli genç, sabahın erken saatlerinde kentin El-Balata Mahallesi'nde Yahudilerin kutsal yer gördüÄŸü Yusuf  makamını ateÅŸe verdi.

Yangın sonucu makamın büyük bir kısmının yandığını kaydeden görgü tanıkları, gençlerin makamın damına Filistin bayrağı diktiÄŸini aktardı.

Görgü tanıkları, Ä°srail polisinin makamı yakmakta ısrar eden gençleri dağıtmak için havaya ateÅŸ açtığını dile getirdi.

Yahudiler, Nablus kentinde bulunan "Yusuf makamında", Hz. Yusuf'un kabri olduÄŸuna inanıyor. Ancak birçok arkeolog söz konusu kabrin sadece birkaç asır geçmiÅŸi olduÄŸunu kaydederek, bu inancın doÄŸru olamayacağını, kabrin Yusuf ed-Duveykat isimli Müslüman'a ait olduÄŸunu ifade ediyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.