Sosyal Medya

Kültür Sanat

'Göçün Kadınları' kitaplaştırıldı

AA ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde hazırlanan kitapta Suriyeli savaş mağduru kadınların dramını anlatan 40 fotoğraf yer alıyor.



Anadolu Ajansı objektifinden "Göçün Kadınlarına Dair" sergisinde yer alan fotoÄŸraflar, Gaziantep BüyükÅŸehir Belediyesince "Göçün Kadınları" adıyla kitaplaÅŸtırıldı.

Kitabı, Anadolu Ajansı (AA) Gaziantep Bölge Müdürü Ahmet Caner Baysal ile inceleyen Gaziantep BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Fatma Åžahin, AA'nın, bir asırlık geçmiÅŸiyle Türkiye'nin "özgür, tarafsız ve güvenilir" basın kuruluÅŸu olduÄŸunu söyledi.

Sınır bölgesinde yaÅŸananları AA ile kayıt altına almak için çalışma yaptıklarını belirten Åžahin, "Özellikle son 4-5 yıldan beri bölgede devam eden çok büyük bir savaÅŸ var. Bu savaÅŸ, 911 kilometre sınırımız olan komÅŸumuzda yaÅŸanıyor. KomÅŸudaki yangın her ÅŸekliyle bizi etkiledi, etkilemeye devam ediyor" dedi.

SavaÅŸtan en fazla çocuklar ve kadınların etkilendiÄŸini kaydeden Åžahin, bazen sayfalarca yazıyla anlatılabilecek mesajın bir fotoÄŸrafla verilebileceÄŸini vurguladı.

Kendilerinin de bu mesajı verebilmek amacıyla AA'nın baÅŸarılı muhabirlerinin çektiÄŸi fotoÄŸrafları "Göçün Kadınları" adıyla kitaplaÅŸtırdıklarını hatırlatan Åžahin, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Bu zaman diliminde ne olduÄŸunu görmek için elimizde bir belge kalması gerekiyor. Yapmaya çalıştığımız da bunun bir sonucu oldu. FotoÄŸraflar, yaÅŸanan insanlık dramını, anaların yüreÄŸindekini nasıl gözüne yansıttığını, çocukların gözündeki korkuyu, ailelerin dağılmışlığını, insanların açlıkla, yoksullukla nasıl mücadele ettiÄŸini gösteriyor. Bizde 'Gözler kalbin aynasıdır' diye bir söz var, fotoÄŸraflardaki gözlere baktığınızda bunu görebiliyorsunuz. Aslında fotoÄŸraflara baktığınız zaman 'bir an önce barış gelmeli' ve 'bir an önce herkes kendine düÅŸeni yapmalı" fikri uyanıyor."

GeçtiÄŸimiz günlerde BirleÅŸmiÅŸ Milletlerdeki toplantıya katılan liderlerin savaşın sona ermesi ve göçün durması konusunda mesajlar verdiÄŸini anımsatan Åžahin, kitaptaki fotoÄŸraflara bakıp empati kurmasıyla çözümün hızlanacağını vurguladı.

Kitabı çok önemli ve kıymetli bulduÄŸunu aktaran Åžahin, "Söz uçar yazı kalır. Yazıyı resmetmek ve insanların duygusunu, düÅŸüncesini, endiÅŸesini, korkusunu resmetmek, bizim için en önemli görevlerden birisiydi. Bu kitapla bunu baÅŸarmış olduk. EmeÄŸi geçenlere teÅŸekkür ediyorum. Temenni ediyorum ki bu acı biran önce bitsin ve biz mutluluÄŸun albümünü yapalım." 

Kitapta, AA foto muhabirleri tarafından sınır hattında çekilen Suriyeli savaÅŸ maÄŸduru kadınların dramını anlatan 40 fotoÄŸraf yer alıyor. 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.