Sosyal Medya

Coğrafyamız

Iraklı Şii Liderden Türk İşçilerin Arkasındaki Pankarta Sert Tepki

Irak'ta Şii Sadr hareketinin lideri Mukteda Sadr, Bağdat'ta kaçırılan 18 Türk işçinin arkasına yazılan "Emret Ya Hüseyin" yazısına sert tepki gösterdi.



Irak'ta Åžii Sadr hareketinin lideri Mukteda SadrBaÄŸdat'ta 18 Türk iÅŸçinin kaçırılmasını sert bir dille eleÅŸtirdi. Teröristlerce kaçırılan Türk iÅŸçilerle çekilen videoda iÅŸçilerin arkasına yazılan "Emret Ya Hüseyin" anlamına gelen "Lebbeyk Ya Huseyn" yazısına "Hüseyin sizin IŞİD türü eylem ve davranışlarınızdan berîdir." sözleriyle tepkisini gösterdi.

"HÜSEYÄ°N IŞİDVARÄ° DAVRANIÅžLARINIZDAN BERÄ°DÄ°R"

"Bu alçakça saldırı insaniyet ve Ä°slam'ı sevenler tarafından kabul edilemez." diyen Sadr, eylemcilerinden iÅŸçileri serbest bırakmalarını istedi. Dün yayınlanan videoda maskeli adamların arkasında yazan 'Emret ya Hüseyin' yazısına da atıf yapan Sadr, "Hüseyin sizin IŞİD türü eylem ve davranışlarınızdan berîdir." ifadelerini kullandı.

SERBEST BIRAKILMA ÇAÄžRISINDA BULUNDU

Hükümet güçlerine, Türk rehinelerin serbest bırakılmasını hemen saÄŸlamaları çaÄŸrısında bulunan Sadr, bunun için kendilerinin de hükümetle iÅŸbirliÄŸi yapacaklarını ifade etti.

"EY CAHÄ°LLER!"

Mukteda Sadr, komÅŸu ülke Türkiye ile bir anlaÅŸmazlık var diye ülkeyi yeniden imar çalışmalarına katılarak hayatını kazanmaya çalışan masum iÅŸçilerin kaçırılmasının doÄŸru olmadığını vurguladı. Sadr, kendilerine 'ölüm mangası' diyen gruba "Masum iÅŸçileri kaçıracağınıza, öfkenizi iÅŸgalciler ve iÅŸbirlikçilerine yöneltin ey cahiller!" diye seslendi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.