Sosyal Medya

Güncel

Dağlıca'da Şehit Edilen 16 Askerin Kimliği Belli Oldu

Dağlıca'da PKK'nın hain saldırısında şehit olan askerlerin kimlikleri ve memleketleri belli oldu.



Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca kırsalında PKK'lı teröristler yola yerleştirdikleri patlayıcıları, Dağlıca Tabur Komutanlığı'ndan operasyona gitmek üzere ayrılan askeri iki zırhlı aracın geçişi sırasında patlattı.

Genelkurmay Başkanlığı, yaptığı açıklamada 16 askerin şehit, 6 askerin de yaralı olduğunu duyurdu.

16 şehidin isimleri ve memleketleri şöyle: (Rütbe ve isim/Doğum tarihi/Memleket)

Piyade Kurmay Yarbay İlker Çelikcan/ 1976/ Erzurum-Olur

Piyade Çavuş Tolga Artuğ/ 1991/ Iğdır

Muhabere Uzman Onbaşı Özgür Yatakdere/ 1993/ Manisa-Salihli

Piyade Er Adnan Ergen/ 1990/ Muğla-Seydikemer

Piyade Er Uğur Yıldız/ 1987/ Tokat-Erbaa

Piyade Er Resul Coşkun/ 1992/ Konya Kadınhanı

Piyade Onbaşı Fatih Duru/ 1988/ Çanakkale-Ezine

Piyade Er Cihan Aksarı/ 1988/ Düzce

Piyade Uzman Çavuş Tayfur Hançer/ 1990/ Ardahan-Göle

Topçu Uzman Çavuş Tuğrul Köseoğlu/ 1987/ Konya-Ereğli

Piyade Er Muharrem Öksüz/ 1995/ Konya-Karatay

Astsubay Kıdemli Çavuş Cemre Salih Gözen/ 1990/ Mersin-Tarsus

Bakım Üstçavuş Okan Taşan/ 1988/ Erzurum-Şenkaya

Bakım Uzman Çavuş Harun Saltalı/ 1986/ Kahramanmaraş- Andırın

Bakım Astsubay Çavuş Deniz Göçkün/ 1992/ Balıkesir-Karesi

Bakım Astsubay Mustafa Özdemir/ 1992/ Bilecik-Bozüyük

 

OSMANİYE 8. ŞEHİDİNE AĞLIYOR

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan 16 askerden biri olan 25 yaşındaki Uzman Çavuş Harun Saltalı'nın Osmaniye'nin Kadirli İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü. Evli ve 1 çocuk babası Harun Saltalı, Osmaniye'nin son 37 günde verdiği 8'inci şehit oldu.

Şehit Mehmet Hallaç Mahallesi'nde oturan baba Yusuf ile anne Sultan, çatışmalar başladıktan sonra Harun Saltalı'dan haber alamadı. Genelkurmay Başkanlığı'nın şehit sayısını açıkladıktan sonra yine ulaşamayan anne Sultan Saltalı, oğlunun şehit olduğunu anlayıp baygınlık geçirdi. Haberi duyan komşuların ihbarı üzerine evin yakınındaki 112 Acil Servis İstasyonunda görev yapan sağlık ekipleri anneye ilk müdahaleyi yaptı.

MİLLETİMİZ SAĞOLSUN

Daha sonra Kadirli Kaymakam Vekili Sumbas Kaymakamı Bedir Deveci, Garnizon Komutanı Albay Alaattin Eşsiz, Kadirli Belediye Başkanı MHP'li Ömer Tarhan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hakan Bozgedik acı haberi vermek için eve geldi. Deveci ve beraberindekileri kapıda karşılayan baba Yusuf Saltalı, "Milletimiz sağolsun" dedi. Şehidin evine Türk bayrakları asıldı.

8'İNCİ ŞEHİT

Hacer Saltalı ile evli ve 4 aylık Ecem adında kızı olan Harun Saltalı, Osmaniye'nin son 37 günde verdiği 8'inci şehidi oldu. Osmaniye, 1 Ağustos'ta Kars'ta Jandarma Uzman Çavuş Ali Gökçe'yi, 4 Ağustos'ta Şırnak'ta Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Acar ile Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Ölmez'i, 12 Ağustos'ta Jandarma Uzman Çavuş Fatih Gökşen'i, 15 Ağustos'ta Bingöl'de Jandarma Astsubay Muhammet Gürlek'i, 22 Ağustos'ta Şırnak'ta Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan'ı, 3 Eylül'de de Mardin'de PolisMemuru Akif Hatunoğlu'nu teröre kurban vermişti.

EVİN TEK ÇOCUĞU DAĞLICA'DA ŞEHİT OLDU

Hakkari Dağlıca'da terör örgütü PKK tarafından düzenlenen bombalı saldırıda şehit düşen 16 askerden birinin Salihlili Uzman Onbaşı 22 yaşındaki Özgür Yatakdere olduğu öğrenildi. İki ayda üçüncü şehidini veren Salihli, bir kez daha aynı acıyla sarsıldı. Şehit Yatakdere'nin evin tek çocuğu olduğu belirtildi.

Yüksekova'nın Dağlıca Kırsalında PKK'lı teröristlerce yola yerleştirilen patlayıcıyla gerçekleştirilen saldırıda şehit düşen 16 askerden birinin Manisa'nın Salihli İlçesi doğumlu Uzman Onbaşı 22 yaşındaki Özgür Yatakdere olduğu öğrenildi. Hüseyin Yatakdere ve Saniye Yatakdere çiftinin tek çocuğu olan Özgür Yatakdere'nin şehit haberini; MHP'li Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda ile Garnizon Komutanı Binbaşı Yavuz Yavuz birlikte aileye bildirdi. Sinir krizi geçiren aileye, olay yerinde hazır bekletilen sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. Şehidin evine de Türk Bayrağı asıldı.

SALİHLİ'DE 2 AYDA ÜÇÜNCÜ ŞEHİT ACISI

Son aylarda artan terör saldırıları sonrası Salihli, üçüncü kez şehit acısıyla sarsıldı. Geçen Temmuz ayında Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde düzenlenen saldırılarda polis memuru 30 yaşındaki Mehmet Uyar ile Lice İlçesi'nde ise Jandarma Astsubay Başçavuş 37 yaşındaki İsmail Yavuz şehit edilmişti.

ŞEHİT YARBAY'IN BABA EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde terör örgütünün saldırısında şehit olan askerler arasında bulunan Kurmay Yarbay İlker Çelikcan'ın şehit olduğu haberi, annesi Fatma ve babası Niyazi Celikcan'a, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık tarafından bildirildi. Şehit Yarbay'ın babası Niyazi Çelikcan, Bursa Valisi Münir Karaloğlu'na sarılarak gözyaşlarını tutamadı. Şehit evinde bir süre kalan Vali Karaloğlu ile Tümgeneral Seyfullah Saldık ayakta durmakta güçlük çeken Niyazi Çelikcan ile eşi Fatma Çelikcan'ı teselli ettiler.

Bu arada Şehit Kurmay Yarbay İlker Çelikcan'ın cenazesinin, yarın Bursa'da ikindi namazında Mihraplı Camii'nde düzenlenecek askeri törenin ardından Hamitler Mezarlığı'ndaki Şehitlikte toprağa verileceği açıklandı.

TARSUS ŞEHİDİNE AĞLIYOR

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nin Dağlıca kesiminde PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan 16 askerden biri olan Astsubay Çavuş Cemre Salih Gözen'in Mersin'in Tarsus İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü. 25 yaşındaki şehit evin tek oğluydu.

ACI HABER SAĞLIK GÖREVLİLERİ EŞLİĞİNDE VERİLDİ

Genelkurmay Başkanlığı'nın şehit sayısının açıklamasının ardından TarsusKaymakamı Bekir Atmaca, Garnizon Komutanı Binbaşı Yavuz Bulut, Belediye Başkanı MHP'li Şevket Can, Emniyet Müdürü Salim Çakan, Müftü vekili Ahmet Korkmaz, Yeşilyurt Mahallesi'nde oturan aileye acı haberi vermeye gitti.

Sağlık görevlilerinin eşlik ettiği heyeti sokağın başında gören aile, çocukları Astsubay Çavuş Cemre Salih Gözen'in şehit olduğunu anlayarak ağıtlar yakmaya başladı. Basın mensupları evin içine alınmazken, acı haberi duyan yakınları ve komşuları şehidin evine akın etti. Acı haberi alan baba Hayri ile anne Fatma Gözen gözyaşlarına boğuldu.

EVİN TEK OĞLU

Sinir krizi geçiren şehidin yakınlarına sağlık görevlileri müdahale etti. Çevredekiler teröre lanet yağdırırken, Tarsus Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri, şehidin oturduğu sokağa ve evinin balkonuna dev Türk Bayrağı astı. 3 çocuklu ailenin tek oğlu olan şehidin ablası Doğa'nın da polis memuru olduğu belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.

Tasarım ve Kodlama BEYRİBEY BİLİŞİM