Sosyal Medya

Güncel

PKK Binbaşı Kulaksız'ı 'dindar' diye katletmiş

27 Temmuz’da Malazgirt’te şehit olan Binbaşı Arslan Kulaksız ile aynı dönemde bölgede görev yapan İnebolu Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy’un anlattıkları, komutanın özellikle hedef alındığını gözler önüne serdi. Atasoy, PKK’nın, inancı ve halka yakınlığı dolayısı ile binbaşıyı hedef aldığına işaret etti.



Ä°nebolu Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, MuÅŸ’un Malazgirt ilçesinde 27 Temmuz’da eÅŸinin ve çocuklarının yanında PKK’lı teröristlerin saldırısıyla ÅŸehit edilen Malazgirt Ä°lçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız’la ilgili anılarını anlattı. Atasoy, yaptığı açıklamada, Malazgirt’te 1 yıl birlikte çalıştığı Binbaşı Arslan Kulaksız’ın ÅŸehit edilmesinin kendisini derinden üzdüÄŸünü söyledi.

DAÄžIN BAÅžINDAKÄ° CAMÄ°DE CUMA NAMAZI KILDIK

Ä°nebolu’ya atanması nedeniyle Malazgirt’teki görevinden ayrıldıktan bir hafta sonra binbaşı Kulaksız’ın ÅŸehit edildiÄŸini hatırlatan Atasoy, ÅŸöyle konuÅŸtu:

“Ben pek merkezde cuma namazı kılmam. Genellikle köylere giderdim. O rahmetli binbaşımı da yanıma alırdım. Dedi ki, ‘ÅŸu dağın başındaki camide kılalım.’ Yol falan yok, ‘oraya helikopterle mi gider acaba’ dedim. Ama ÅŸunu da biliyoruz, ulaÅŸamadığın yer senin deÄŸildir. Gerekiyorsa 3 bin rakamlı yere de gitmeniz, ziyaret etmeniz gerekiyor. Gerçekten yüreÄŸim burkuldu. Bir vatan evladı, çok hassas deÄŸerleri vardı. Çok sıradışıydı. Her cuma bir köye gittik, köyde vatandaÅŸlarla cami içinde güzel sohbetler ettik. Gerçekten devletin sadece bir güler yüzünü göstermeniz bir ÅŸey ifade etmiyor ki, üniformalı görevlilerimizin de devletin sıcak yüzünü vatandaşımıza göstermesi gerekiyor. Biz onu hissettirdik diye düÅŸünüyoruz.”

“RAMAZAN’DA 20 GÜN VATANDAÅžIN EVÄ°NDE Ä°FTAR YAPTIK”

Kaymakam Atasoy, Åžehit Binbaşı Kulaksız’la sırt sırta vererek, gece gündüz demeden birçok faaliyetin içinde olduklarını vurguladı.

Komutanın eÅŸinin de onunla gurur duyduÄŸunu vurgulayan Atasoy, “Ben de rahmetliyle hem gurur duyuyorum hem övünüyorum. Durduk yere o ÅŸehit olmadı. Biz Ramazan ayında 20 gün boyunca vatandaÅŸların evinde iftar yaptık. Korumalarımızı yanımıza almıyorduk. Özel araçlarımızla arkalı önlü giderdik. Evlerimiz de zaten yan yanaydı. Halkla beraber olup halkla iç içe olmak için çaba sarf ediyorduk. Tabii biz oradan ayrıldık. EÅŸinin hâlâ o üzüntüsü, o nidaları kulaklarımda. Ä°nÅŸallah gereÄŸi yapılıyor ÅŸu anda. Herkesin vicdanı inÅŸallah rahatlar. Ülkemiz gerçekten o aradığı huzura, sükunete inÅŸallah bir an önce kavuÅŸur. Allah gani gani rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.”  dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.