Sosyal Medya

Güncel

KCK 'Gezi ruhu'nu çağırdı

KCK'dan yapılan yazılı açıklamada Gezi eylemlerine atıfta bulunularak "Tam da şimdi Gezi Ruhunun ayağa kalkması zamanıdır" denildi



KCK Yürütme Konseyi EÅŸbaÅŸkanlığı, yazılı bir açıklama yaparak “Türkiye halkının Gezi Parkı’nda olduÄŸu gibi harekete geçmesi” çaÄŸrısında bulundu.

PKK’ya yakınlığı ile bilinen Fırat Haber Ajansı’nda yayımlanan açıklamada PKK’ya yönelik operasyonların arttığına dikkat çekilerek bunun kararının 30 Ekim 2014 tarihli Milli Güvenlik Kurulu toplantısında alındığı öne sürüldü.

Açıklamada ÅŸu ifadelere yer verildi: "Bu saldırı karşısında direnilmediÄŸi takdirde baÅŸta Kürt halkının özgürlük mücadelesi olmak üzere tüm demokrasi güçleri ezilecek, böylece AKP'nin otoriter düzen kurma amacının önünde hiçbir engel kalmayacaktır. AKP'yi bu direniÅŸ dışında hiçbir güç durduramaz. Bu açıdan Türkiye halklarının da Gezi’de olduÄŸu gibi harekete geçmesi, Kürt halkıyla birlikte AKP'nin oyunlarını bozması gerekmektedir."

“GEZÄ° RUHUNUN AYAÄžA KALKMA ZAMANIDIR”

Açıklamada KCK’nın kimseye savaÅŸ açmadığı ve kimsenin oyununa gelmediÄŸi öne sürülerek ÅŸöyle denildi:

“Türkiye halklarına ve demokrasi güçlerine düÅŸen görev de otoriterleÅŸmeye ve despotizme karşı Kürdistan halkının verdiÄŸi Türkiye halklarının da demokrasi mücadelesi olan bu direniÅŸin yanında yer almak ve bu demokrasi mücadelesini yükseltmek olmalıdır. Tam da ÅŸimdi Gezi Ruhunun ayaÄŸa kalkması zamanıdır."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.