Sosyal Medya

Dünya

İsrail'in casus yunusu yakalandı

Hamas'a bağlı komandolar Gazze açıklarında üzerinde ok ve kamera taşıyan bir yunus yakaladı. Yunusun Mossad'a casusluk yaptığı iddia edildi.



Gazze Åžeridi'nin yönetimini elinde bulunduran Hamas hükümeti ile Ä°srail yönetimi arasında yeni bir kriz yaÅŸanıyor. Filistin gazetesi El Kuds ve Ä°srail Ordu Radyosu'nun haberlerine göre Hamas'a baÄŸlı deniz birlikleri, Gazze Åžeridi açıklarında birkaç gün önce sıradışı bir yunus yakaladı. Yunusun üzerinde kayıt yapabilen kamera ile uzaktan kontrol edilebilen ve birilerini öldürebilecek ÅŸekilde tasarlanmış bir ok bulundu. Yapılan incelemelerin ardından yunusun, Tel Aviv hükümeti adına casusluk yaptığı fikri ağırlık kazanmaya baÅŸladı. Hamas yetkililerine göre yunusun hedefinde Akdeniz'de tatbikatlar yapan komandolar vardı. Bir diÄŸer Ä°srail gazetesi Ynet News'e bilgi veren kaynaklara göre ise, yunus komandoların eÄŸitimlerini görüntüleyip Ä°srail gizli servisi Mossad'a aktarıyordu.

Ä°LK Ä°DDÄ°A DEĞİL 

Hamas makamlarından haberler hakkında henüz herhangi bir resmi açıklama gelmedi. Ä°srailli yetkililer de konu hakkında sessizliÄŸini koruyor. Ancak bazı haber kaynaklarında Ä°srail ordusunun yunusları özel görevler için eÄŸittiklerinin bilindiÄŸi aktarıldı. Ä°srail'in ordusunun yanı sıra ABD ve Rus donanmalarının da özel eÄŸitimden geçirdikleri yunusları ve diÄŸer balıkları bilgi toplama veya baÅŸka ülkelerin ordularına ait denizaltılar hakkında casusluk yapmaları için kullandıkları biliniyor. Ä°srail gizli servisi Mossad bir hayvanı ajan olarak kullanmakla ilk kez suçlanmıyor. 2010'da Mısırlı yetkililer, Ä°srail'in Åžarm el Åžeyh'teki turizme zarar vermek için köpek balıklarını görevlendirdiÄŸini iddia etmiÅŸti. 2012'de ise Sudan, Ä°srail'in üzerlerine kameralar yerleÅŸtirdiÄŸi kuÅŸlarla kendi topraklarında casusluk yaptığını ileri sürmüÅŸtü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.