Sosyal Medya

Coğrafyamız

Peşmerge: Hata PKK'nın

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Güçleri Batı Dicle Bölgesi Komutanı Zaim Ali, terör örgütü PKK'nın, bölgeden çekilmesini istedi. Ali; "Bu konuda hata Türkiye'nin değil, PKK'nındır" dedi.



PeÅŸmerge Komutanı Ali, Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, "PKK, Kürdistan bölgesinin, Türkiye sınırında bulunduÄŸu için huzursuzluk baÅŸ göstermiÅŸ durumda. PKK'nın oralardaki varlığı meÅŸru deÄŸildir. Sivil halk kurban oluyor. Bu konuda hata Türkiye'nin deÄŸil, PKK'nındır. Türkiye, PKK'yı vuruyor, onlar da köylerin ve yerleÅŸim yerlerinin içine saklanıyor. PKK o köylerde olmasın, bakalım Türkiye yine vuruyor mu? PKK buraları boÅŸaltmalı ve onların yüzünden evlerini boÅŸaltanlar geri dönmelidir" deÄŸerlendirmesinde bulundu.

"PKK'nın Kürdistan bölgesinin köyleri ile yerleÅŸim yerlerinde bulunmasının meÅŸru olmadığını" vurgulayan Ali, terör örgütü "PKK nedeniyle, bölgede, bin köyün boÅŸaltıldığını" kaydetti.

Örgütün söz konusu bölgede bulunan köylerin gelir ve imkanlarından faydalandığını aktaran Zaim Ali, "Hayvancılıktan ziraate kadar PKK buralardan çok istifade ediyor. Ayrıca PKK'nın bulunduÄŸu bölgeler turizm yerleridir. KeleÅŸin, Kandil, Nereve ve Rekan'da yüksek daÄŸlar ve tatlı su kaynakları var. Yerel halk, buraları turistik geziler için de kullanıyordu. Fakat PKK, kontrol noktaları kurarak halkın oralara geçiÅŸini engelliyor. Bununla kalmıyor, halkın yolunu kesiyor. PKK, can kaybına ve halkın sığınmacı durumuna düÅŸmesine sebep oluyor" ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.