Sosyal Medya

Coğrafyamız

Afrin'de 5 muhalif örgüt YPG'ye savaş ilan etti

Afrin Kantonu'nda YPG ile Nusra Cephesi arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken, Ahrar'uş Şam'ın da aralarında bulunduğu 5 örgüt YPG'ye karşı savaş ilan etti.



Nusra Cephesi ile birlikte ortak bir yazılı açıklama yaparak YPG'ye karşı savaÅŸ ilan eden örgütler, yine kurucusu eski bir El Kaide yöneticisi olan Ahrar'uÅŸ Åžam, Feylak EÅŸ Åžam, Fecr Er Åžam, Suvar EÅŸ Åžam'dan oluÅŸuyor. Açıklamada, kararın gerekçesinin Afrin'in güneyinde YPG'nin bazı tepelere hakim olması gösterildi.
 
Afrin'de YPG ile Nusra Cephesi arasında çatışmaların sürdüÄŸü öÄŸrenildi. Nusra'nın Afrin'e giden yolları ele geçirmek için saldırılar yaptığı belirtilirken, kentin güneyi, güneydoÄŸusu ve Azez-Afrin arasında ise 5 örgüt ile YPG arasında çatışmaların yaÅŸandığı gelen bilgiler arasında.
 
Konuyla ilgili Sputnik'e konuÅŸan Afrin Kantonu Savunma Bakanı Abdo Ä°brahim, Åžereva ve Cındıres bölgesinde YPG ile Nusra Cephesi arasında ÅŸiddetli olmasa da zaman zaman çatışmalar yaÅŸandığını söyledi. Ä°brahim, çatışmalar nedeniyle YPG'nin bölgeye takviye yaptığını da dile getirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.