Sosyal Medya

Dünya

Müslüman olanların sayısı hızla artıyor

Almanya'da İslam'a ilgi duyarak araştıran ve Müslüman olan Almanların sayısında son zamanlarda artış olduğu ifade ediliyor.



Köln'de Ä°slam Toplumu Milli GörüÅŸ TeÅŸkilatı'na (IGMG) baÄŸlı Fatih camide Ä°slamiyet'i seçerek Müslüman olan Alman vatandaşı Martina Baykal, Müslüman olma kararı verdikten sonra çevresindeki herkesin desteÄŸini aldığını söyledi.

Baykal, eski eÅŸinin Müslüman olduÄŸunu, o yüzden Ä°slamiyet'i biraz tanıdığını, daha sonra yaptığı araÅŸtırmalar sonunda Müslüman olmaya karar verdiÄŸini dile getirdi. Baykal Ä°slamiyet'i seçmesinde Fatih Cami imamı Mustafa Topatan'ın da büyük emeÄŸi olduÄŸunu, kendisine Ä°slam'la ilgili bilgilendirici ve güzel bilgiler verdiÄŸini dile getirdi. Martina Baykal ayrıca zamanla dinini daha detaylı ÅŸekilde öÄŸreneceÄŸini ve dininin emrettiklerini tamamen yerine getirmek için elinden geleni yapacağını söyledi.

Yapılan törende Ä°slamiyet'i anlatan ve Martina Baykal'a Arapça ve Almanca olarak Kelime-i Åžahadet getirterek Müslüman olmasına sebep olan din görevlisi Mustafa Topatan, özellikle son yıllarda Almanların Ä°slam'a yöneldiÄŸini, bunun da kendilerini sevindirdiÄŸini söyledi. Yapılan ihtiya töreninin ardından Mustafa Topatan, Müslümanlığı seçen Alman Martina Baykal'a Ä°slam dinini seçtiÄŸine dair yazılı bir akit ile dini bir kitap hediye etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.