Sosyal Medya

Coğrafyamız

PYD operasyondan memnun

Kobani'nin Dış İlişkiler Yardımcısı İdris Nassan, Türkiye'nin IŞİD hedeflerini vurmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti



TSK'nın önce IŞİD mevzilerini karadan, ardından da havadan vurmasının ardından Kobani Dış Ä°liÅŸkiler Koordinatör Yardımcısı Ä°dris Nassan, Türkiye'nin IŞİD hedeflerini vurmasını memnuniyetle söyledi.Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, Nassan ÅŸu mesajları verdi:

"Türkiye'nin operasyonla ilgili bize bilgi vermesine gerek yoktu çünkü hava operasyonuyla vurulan bölgeler YPG'nin kontrol alanı dışında. Bunu ABD ile koordine ettiklerini anlıyoruz. Bu yeterli. TSK'nın bu operasyonu gösterdi ki Türkiye elindeki bilgileri koalisyon ile paylaÅŸmaya baÅŸladı. Bu zamana kadar gözlerini kapatıyorlardı ama ÅŸimdi Türkiye'nin attığı bu adım bir baÅŸlangıçtır. Umarız biz de IŞİD terörünü bitirmek için koordinasyonumuzu artırabiliriz.

dssa

ABD ile YPG arasında bir iÅŸbirliÄŸi var. YPG, uluslararası koalisyonun bir parçası. Åžimdi bu gruba Türkiye de katılıyor. Bu mücadelede koalisyon ile birlikte olan YPG yönetimi ile Türkiye'nin bundan sonraki IŞİD karşıtı operasyonlarını koordine etmesi gerekecektir. Bu sevindirici bir adım.

Türkiye ile görüÅŸüyoruz: Evet Türkiye ile temas var. Liderlerimiz görüÅŸüyor. Bu görüÅŸmenin illa Ankara 'da olması gerekmez. Avrupa 'da ya da Kanada'da, ABD'de de görüÅŸüyor olabilirler deÄŸil mi? GörüÅŸenlerin de illa Salih Müslim veya Enver Müslim gibi kamuoyunun bildiÄŸi isimler olmasına gerek yok."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.