Sosyal Medya

Güncel

Güneydoğu'da ruhsatsız silahlar toplanacak

Bakanlar Kurulu'nun Doğu ve Güneydoğu'da vatandaşların tehdit edildiğine yönelik iddialar üzerine aldığı kararla, bölgede ruhsatsız silahlara yönelik operasyon başlatılacak



CumhurbaÅŸkanlığı Sarayı’nda yapılan son Bakanlar Kurulu toplantısında gayrimeÅŸru silahlar toplanmasına karar verildi.

Seçimlerde özellikle DoÄŸu ve GüneydoÄŸu bölgelerindeki PKK ve bazı unsurlarının, vatandaÅŸlara baskı yaptığını ve bu yapının giderek güçlendiÄŸini saptayan hükümet, CumhurbaÅŸkanlığı Sarayı’nda yapılan son Bakanlar Kurulu toplantısında bir dizi karar aldı.

Hürriyet'in haberine göre BaÅŸbakan DavutoÄŸlu deÄŸerlendirmelerden sonra toplantıda, “Özgürlük-güvenlik dengesini mutlaka saÄŸlayacağız” dedi.

RUHSATSIZ SÄ°LAHLAR TOPLANACAK

Toplantıdaki deÄŸerlendirmeye göre, KCK ve PKK, Çözüm Süreci’nin yarattığı olumlu havayı ve müdahalesiz süreci, kendi lehine kullandı. Bölgede yaratılan özgürlük havasının ardından PKK militanları ÅŸehirlere indi. Seçim öncesinde vatandaÅŸlara yönelik baskı arttı. Bakanlar Kurulu’nda, özgürlük-güvenlik dengesinin saÄŸlanması için öncelikle ruhsatsız silahların toplanmasına karar verildi.

NOKTA OPERASYONLAR YAPILACAK
 
Özellikle DoÄŸu ve GüneydoÄŸu illerinde seçim kampanyası boyunca, araçlardan havaya ateÅŸ eden bazı grupların, vatandaÅŸ üzerinde yaratığı baskıya dikkat çekildi. DaÄŸdan inen, halk mahkemeleri kuran, yol kesen, haraç toplayan PKK’lılarla ilgili olarak da istihbarat birimlerinin, valilerin de koordinatörlüÄŸünde, nokta operasyon yapması planlandı.

HDP VE KCK ALGI OLUÅžTURMAYA ÇALIÅžACAK

BaÅŸta HDP olmak üzere KCK’nın, bunu, ‘operasyonların yeniden baÅŸladığı’ ÅŸeklinde kullanacağı, mitingler düzenleyerek kamuoyu oluÅŸturmaya çalışacağı saptaması da yapılırken, bunun gerekliliÄŸi konusunda hem ulusal, hem de uluslararası kamuoyunun desteÄŸinin alınması saÄŸlanacak. Bölgede özellikle ‘AK Parti’nin IŞİD’le birlikte Suriye’deki Kürtlerle mücadele ediyor’ algısının önlenmesi için de çalışma yürütülecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.