Sosyal Medya

Güncel

Mimarlar Odası'nın kaçak katına işlem başlatıldı

Mimarlar Odası’nın 5’inci katında yer alan kaçak restoran hakkında belediye ekipleri işlem başlattı. 2 gündür süren çalışmada projeye aykırı bölümlerin tespiti yapıldı. Restoran imara uygun hale getirilmez ise yıkım kararı alınacak.



Mimarlar Odası’nın kaçak restoran ve iskansız binası ile ilgili belediye iÅŸlem baÅŸlattı. BeyoÄŸlu Belediyesi ekipleri önceki gün binaya giderek incelemelerde bulundu. Yapılan incelemelerde uygunsuz durumlar tespit edildi. Dünde devam eden incelemeler sonrası bina hakkında zabıt tutuldu.

Star'ın haberine göre Mimarlar Odası kaçak restoranını yıkılarak yeniden imara uygun hale getirilmesi gerekiyor. Ayrıca lokal ruhsatı bulunan ancak iÅŸletme ruhsatı bulunmaya restoranın imara uygun hale getirilerek yeniden ruhsatlandırılması istenecek.

Åžayet gerekli durumlar yerine getirilmez ise restoran kapatılarak yıkım kararı gündeme gelecek. Konuyla ilgili rapor 2 gün içinde tamamlanacak. Mimarlar Odası ise hala iskansız bina ve kaçak restoranı hakkında açıklama yapmadı.

3’üncü Köprü, Marmaray, 3’üncü Havalimanı gibi Türkiye’yi uçuracak projeler hakkında durdurma kararı veren Mimarlar Odası’nın kendi merkez binası kaçak çıkmıştı. Ä°skanı olmayan binanın 5’inci katında yer alan restoranın imara aykırı olarak inÅŸa edildiÄŸi ve lokal ruhsatı ile iÅŸletildiÄŸi için kamuyonun tepkisi çekmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.