Sosyal Medya

Dünya

Atina'dan şartlı evet

IMF'ye borcunu ödemeyen Yunanistan'dan sürpriz bir adım geldi. Başbakanı Tsipras, kreditörlere bir mektup yollayıp bazı şartların kabul edilmesi halinde reform planına 'evet' diyeceklerini söyledi.



Tsipras'ın AB, IMF ve Avrupa Merkez Bankası'ndan oluÅŸan troykaya bir reform planını kabul etme karşılığında bazı ÅŸartlar önerdi. Tsipras, turizm merkezi konumundaki adalarda vergilerin düÅŸürülmesi, emeklilik yaşının yükseltilmesi ÅŸartının ertelenmesi gibi ÅŸartlar sundu. Tsipras, troykanın bu ÅŸartları kabul etmesi halinde yeni kredi karşılığı kemer sıkma tedbirleri içeren reforma 'evet' diyeceklerini belirtti. 

Yunanistan'ın en fazla borcu bulunan Almanya'dan Ekonomi Bakanı Wolfgang Schaeuble Atina'nın Avrupa Merkez Bankası'na 20 Temmuz'a kadar ödemesi gereken 3.5 milyar euro'yu ödemeden yeni bir teÅŸvik paketinin Atina'ya verilip verilmeyeceÄŸinin henüz belli olmadığını açıladı. Schauble, "Tahminde bulunmak istemiyorum. Her ÅŸeye açığız" dedi. Alman bakan Yunanistan'ın borçlarını ödememesiyle ilgili olarak yasal sürecin 'ÅŸu an tamamen deÄŸiÅŸtiÄŸini' vurgularken, Atina'ya "EÄŸer gerekirse ve istenirse tamamen baÅŸka koÅŸullarla yeni bir program da geliÅŸtriebiliriz" uyarısı yaptı.

Kaynak: Reuters

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.