Sosyal Medya

Dünya

Merkel: Ä°slam kesinlikle Almanya'ya aittir

Almanya Başbakanı Merkel, dün Berlin'de katıldığı iftar programında İslam'ın kesinlikle Almanya'ya ait olduğunu söyledi ve tüm dinlerin ibadethanelerine yapılan saldırıların tüm vatandaşlara yapıldığını vurguladı.



Almanya Federal BaÅŸbakanı Angela Merkel, dün Berlin'de Federal Uyum Bakanı Aydan ÖzoÄŸuz tarafından verilen iftar yemeÄŸinde yaptığı konuÅŸmada, Ä°slam'ın hiç ÅŸüphesiz Almanya'ya ait olduÄŸunun gayet açık olduÄŸunu söyledi.

Resmi olarak ilk defa bir iftar programına katılan Merkel, Müslümanlarla devlet arasında yakınlaÅŸmayı saÄŸlayacak daha birkaç adım bulunduÄŸunu belirterek, dünyada din adına yapılan, özellikle de Ä°slam adına yapılan ÅŸiddet eylemlerinin endiÅŸe verici olduÄŸunu dile getirdi.

Merkel, buna raÄŸmen Müslümanlara karşı genel bir zan taşımanın doÄŸru olmadığını ve Müslümanların da bu yüzden ayrımcılıkla dışlanamayacağını kaydetti. Alman BaÅŸbakan, Müslümanların çoÄŸunluÄŸunun hukuka riayet eden, anayasaya baÄŸlı vatandaÅŸlar olduklarını vurguladı.

Ä°ftar programında Merkel, çeÅŸitli dinlerin ibadethanelerine yapılan saldırıları da kınayarak, 'Ä°ster havraya, ister camiye, isterse kiliseye karşı yapılsın, Tanrı evlerine yapılan saldırılar, hepimize karşı yapılıyor.' dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.