Sosyal Medya

Coğrafyamız

Bakü'deki beş yıldızlı oteller Aliyev'lerin kontrolünde

Azerbaycan'da hazırlanan bir rapora göre aralarında dünyaca ünlü markaların da olduğu beş yıldızlı otellerin ülke lideri Aliyev'in ailesi tarafından kontrol ediliyor



Azerbaycan CumhurbaÅŸkanı Ä°lham Aliev’in ailesi ve yakınlarının ülkede faaliyet gösteren Four Seasons, Sheraton ve Marriott baÅŸta olmak üzere beÅŸ yıldızlı otellerden altısını kontrol ettiÄŸi iddia edildi.

Yolsuzluk ve Organize Suçları SoruÅŸturma Merkezi (OCCRP) ve Azeri gazeteci Hatice Ismailova’nın ortak araÅŸtırmasına göre Ä°lham Aliyev'in ailesi son yıllarda Bakü'de inÅŸa edilen beÅŸ yıldızlı lüks otellerden en az altısını kontrolü altında tutuyor. Bu rapora göre bir otel de inÅŸaat halinde. Bunun yanında Azeri liderin ailesi ve yakınları daÄŸlık bölgelerdeki iki lüks tatil merkezine sahip.

Yukarıda belirtilen otellerden bazıları resmi olarak First Family ÅŸirketinin sahibi, iÅŸadamı EÅŸef Kamilov’a ait. Fairmont oteli Azinko Holding ÅŸirketinin, Jumeirah oteli ise Azinko Holding Company ÅŸirketine ait görünüyor. Bu tesislerin Azinko genel müdürü Hasan Güzel aracılığıyla Aliyev ailesi ile baÄŸlantılı olduÄŸu öne sürülüyor.

Sheraton oteli ise Silkway Holding ÅŸirketine ait. 2010 yılında Svoboda radyosunca yapılan araÅŸtırmaya göre Silkway Holding’in cumhurbaÅŸkanının kızı Arzu Aliyeva’ya ve ortağına ait olduÄŸu belirlenmiÅŸti. Özgürlük Meydanı'ndaki Marriott otelinin ise 2006 yılında gizlice Aliyev ailesinın kontrolünde olan PaÅŸa Holding’e satıldığı ortaya çıkmıştı.

Bu otellerin hepsinin Bakü’de yapılan Avrupa oyunları sırasında tam olarak dolduÄŸu ve Aliyev ailesine büyük gelir getirdiÄŸi belirtiliyor. Bu oyunlarda Azerbaycan 50 ülkeden 6 bin sporcu ve 3 bin antrenör olmak üzere on binlerce misafiri ağırlamıştı. CumhurbaÅŸkanı Aliyev ve ailesi bu otellerde gerçekleÅŸen tüm etkinliklere katılıyorlar.

Gazetecilere göre Azerbaycan'da toplamda çoÄŸu Bakü’de olmak üzere 30 adet beÅŸ yıldızlı otel bulunuyor ve büyük çoÄŸunluÄŸu Azerbaycan hükümeti yetkilileri ve onların yakınları tarafından kontrol ediliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.