Sosyal Medya

Güncel

Demirtaş: AKP ile koalisyon yapmayacağız

HDP Eşbaşkanı Demirtaş seçim zaferinin ardından İstanbul'da konuştu. AK Parti ile koalisyona girmeyeceklerine dair seçimden önce verdiği sözü hatırlattı, "Sözümüzün arkasındayız "dedi.



Halkların Demokratik Partisi (HDP) EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ, yüzde 10 barajını geçen partisinin zaferiyle ilgili oyunu kullandığı Ä°stanbul'da konuÅŸtu. DemirtaÅŸ'ın açıklamaları ÅŸöyle:

"Bu seçim kampanyasının demokratik ve özgür bir ortamda gerçekleÅŸmediÄŸini belirtmemiz lazım. Devletin bütün imkânlarına karşı, iktidar partisinin devletin bütün imkânlarını arkasına alarak yürüttüÄŸü bir kampanya var. Bizler Türkiye’nin ezilenleri, yoksulları, barıştan ve özgürlükten yana olanları olarak muhteÅŸem bir zafer ve baÅŸarı elde ettik, ÅŸimdiden bütün Türkiye’ye hayırlı uÄŸurlu olsun diyelim."

"Bu seçimde özgürlükten, demokraside barıştan yana olanlar kazanmış, baskı otoriterlik kibirli duruÅŸtan yana olanlar ve kendini Türkiye’nin tek sahibi gibi görenler kaybetmiÅŸ ve gerilemiÅŸtir. Kazananlar Türkiye’nin özgür yarınlarına sevdalı olanlar olmuÅŸtur. Bu zafer bütün ezilenlerin Türklerin Kürtlerin Ermenilerin BoÅŸnakların Alevilerin Sünnilerin bütün kimliklerin ve inançların; bu topraklarda özgürce yaÅŸamak isteyen ötekileÅŸtirilmiÅŸ herkesindir. Ä°ÅŸçilerin, ezilenlerin yani solun ortak zaferidir."

"AKP doğuda sıfırlandı"

"ÇoÄŸulcu ve özgürlükçü bir anayasa isteyenlerin, seçim barajına karşı duranların ortak zaferidir. Kürt sorununda barışçıl çözümden yana olanların ortak zaferidir. En çok da bu ülkenin kadınlarının ortak zaferidir."

"Seçim boyunca meydanlarda ne dediysek, ne söz verdiysek arkasındayız. Türkiye HDP’dir HDP Türkiye’dir. Bu zaferin gururunu ve onurunu hep birlikte yaÅŸamayı hak ediyoruz. AKP bu kibirli tavrıyla, Kürt sorunu yoktur, müzakere yoktur diyerek Türkiye’nin doÄŸusunda sıfırlanmıştır."

"Bu seçim döneminde bize inanıp güvenerek, hangi gerekçeyle oy vermiÅŸ olurlarsa olsunlar kimseyi mahcup etmeyecek bir duruÅŸ sergileyeceÄŸiz. Emanet oy verenleri de mahcup etmeyeceÄŸiz. Onları gönülden HDP’li yapmak için de daha çok çalışıp daha çok ikna edeceÄŸiz."

"Bu saat itibariyle Türkiye’de artık baÅŸkanlık, diktatörlük tartışması son buldu. Türkiye uçurumun kenarından döndü. Artık HDP Türkiye halklarının aleyhine hiçbir projenin içinde olmadığı gibi bundan sonra da olmayacaktır."

Koalisyon mesajı

"Demokratik barış ve çözüm sürecinin arkasında dururken elbette Ä°mralı’da yürüyen süreci de destekledik. Sayın Öcalan barış ve çözüm konusunda her zaman destek oldu. Kendisine özel olarak teÅŸekkür ediyoruz. Öcalan’ın ortak vatan vurgusuna özellikle teÅŸekkür ediyoruz. Bu kampanyamız devlet bütçesinden karşılanmadı; gönüllü fedakârların özel çabalarıyla yürüdü."

"Bu zafer sadece HDP'nin deÄŸil bütün Türkiye'nin zaferidir. OrtadoÄŸu'daki bütün dengeleri deÄŸiÅŸtireceÄŸine inanıyorum. Bundan sonra HDP tek başına iktidara yürüyecektir. IŞİD'e karşı nasıl direniÅŸ sergilendiyse bugün HDP saflarında aynı direniÅŸ sergileniyor. Artık HDP'nin güneÅŸi 81 vilayete yeter. Önümüzdeki dönem parlamentosunda nitelikli bir muhalefet sergileyecÄŸiz. AKP ile koalisyon yapmayacağımıza söz vermiÅŸtik, sözümüzün arkasındayız. AKP ile içeriden veya dışarıdan koalisyon yapmayacağız."

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.