Sosyal Medya

Dünya

G7 Zirvesi Almanya'da başladı

İngiltere, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya ve Amerika Birleşik Devletleri liderlerinin bir araya geleceği G7 Zirvesi Almanya'da başladı



Almanya'nın Krün ÅŸehrindeki Elmau Sarayı'nda düzenlenen "G7 Liderler Zirvesi" Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel'in ev sahipliÄŸinde baÅŸladı.

G7'ye katılan liderler Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) Genel BaÅŸkanı ve Bavyera BaÅŸbakanı Horst Seehofer tarafından sabah saatlerinde Münih Havaalanı'nda karşılandı. Liderler karşılama sonrasında havaalanında kendileri için G7 zirvesi dolayısıyla hazırlanan anı defterini imzaladı.

Liderler karşılama sonrasın Alman polisine ait helikopterlerle zirvenin yapılacağı Krün ÅŸehrine getirildi.

Merkel, Sarayın önünde konuk devlet ve hükümet baÅŸkanlarını tek tek karşıladı.

Karşılama sonrasında aralarında AB Konseyi BaÅŸkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu BaÅŸkanı Jean-Claude Juncker'in de bulunduÄŸu liderler Elmau Sarayı'nın bahçesinde yürüyerek etrafı gezdi.

YürüyüÅŸ esnasında Ä°ngiltere BaÅŸbakanı David Cameron, Fransız CumhurbaÅŸkanı Francois Hollande ve Merkel'in sohbet ettiÄŸi görüldü.

Sarayın bahçesinde aile fotoÄŸrafı çektiren liderler, daha sonra zirve için Elmau Saray'ında kendilerine ayrılan bölüme geçti.

Öte yandan ÅŸehirde liderleri korumak amacıyla  polis yoÄŸunluk güvenlik önlemleri aldı. Alman polisi zirve için bölgede 25 bin polis memuru görevlendirildi.

SanayileÅŸmiÅŸ 7 ülke Ä°ngiltere, Kanada, Fransa, Almanya, Ä°talya, Japonya ve Amerika BirleÅŸik Devletleri liderlerinin bir araya geleceÄŸi zirve için Elmau Sarayı'nın çevresine 16 kilometre uzunluÄŸunda güvenlik ÅŸeridi çekildi.

Zirvede görüÅŸülecek konulardan dolayı Irak BaÅŸbakanı Haydar el-Ä°badi, Tunus CumhurbaÅŸkanı Beji Caid Essebsi, Nijerya Devlet BaÅŸkanı Muhammed Buhari, Etiyopya BaÅŸbakanı Hailemariam Desalegn, Liberya Devlet BaÅŸkanı Ellen Johnson Sirleaf, Senegal Devlet BaÅŸkanı Macky Sall, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Uluslararası Para Fonu (IMF) BaÅŸkanı BaÅŸkanı Christine Lagarde, Dünya Bankası BaÅŸkanı Jim Yong Kim de davet edildi.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.