Yunanistan'ın eski istihbaratçısı ve casus olarak tanınan Savas Kalenderisis, Ege ve Doğu Akdeniz'deki son gelişmelere ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.
Endonezya’nın başkenti Cakarta'da çıkan yangında 382 ailenin evsiz kaldığı bildirildi.
ABD, İran'a yönelik silah ambargosunu kalıcı hale getirmek üzere Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK) sunacağı karar taslağında değişikliğe gitti.
Kuşadası ve Marmaris'te, Yunan sahil güvenlik unsurlarınca Türk kara sularına itilen 80 sığınmacı kurtarıldı.
Başkan Donald Trump, ABD merkezli biyoteknoloji firması Moderna ile, 100 milyon dozluk koronavirüs aşısının üretim ve teslimi için anlaşma yaptıklarını açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Doğu Akdeniz’de arama faaliyetlerine yeniden başlayacağını açıklamasının ardından sismik araştırma gemisi Oruç Reis, faaliyet yürüttüğü alana ulaşar
İsrail güçlerinin, Lübnan sınır hattını bir süreliğine ihlal ettiği, çekilirken ise çalılık alana fosfor bombası atarak yangın çıkardığı belirtildi.
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Zeytin Dalı bölgesinde 19, Barış Pınarı bölgesinde de 2 PKK/YPG'li teröristin gözaltına alındığını bildirdi.
Hong Kong'daki gözaltılar, Çin'in ABD'ye yaptırım cevabı olarak değerlendiriliyor.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, koronavirüse karşı geliştirilen ilk aşının tescil edildiğini açıkladı. Putin ayrıca ilk aşının kızına da yapıldığını söyledi.
Fas Meclis Başkanı El-Habib el-Maliki, Arap Birliğinin kapsamlı reformlara ihtiyacı olduğunu söyledi.
Belarus’ta kesin olmayan sonuçlara göre cumhurbaşkanlığı seçimini Aleksandr Lukaşenko’nun kazanmasını protesto edenler, polisin müdahalesine rağmen izinsiz gösterilerini sürdürdü.
Savcılık, Sudan'ın devrik eski cumhurbaşkanı Ömer El- Beşir'in duruşmasının, avukatının talebi üzerine Pazartesi gününe ertelendiğini söyledi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yarın tüm Türkiye'de koronavirüs tedbirleri ile ilgili yüksek yoğunluklu bir denetleme gerçekleştireceğini söyledi. Soylu, "Geçtiğimiz hafta tüm Türk
Pakistan'ın Belucistan eyaletinde motosiklete yerleştirilen bombalı düzeneğin infilak ettirilmesi sonucu 5 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi yaralandı.