Sosyal Medya

Makale

Siyasetin perde arkası

ÇoÄŸu kiÅŸi partilerin/liderlerin kendi özgür iradeleriyle hareket ettiklerine inanıyor.

Åžahsen ben çok partili döneme geçildikten sonra, istisna dönemler haricinde (mesela 2008-20013 arası) perde gerisinde siyaset üstü bir elinsiyaseti dizayn ettiÄŸine inanıyorum.

Derin devlet mi dersiniz yoksa elitler mi bilmem. Ama (%100 olmasa da) gidiÅŸatın yönünü belirleyebilecek/etkileyebilecek bir gücün varlığına kaniyim.

Hükümetleri/iktidarları, sürücü kurslarının eÄŸitim arabalarına benzetirim.

Dışarıdan baktığınızda direksiyondaki iktidarın arabayı sürdüÄŸünü görürüsünüz ama ÅŸoförün yanındaki koltukta oturan gidiÅŸattan memnun deÄŸilse kendi tarafındaki frene bastığında ÅŸoför/iktidar istediÄŸi kadar gaza bassın araba bir adım öteye gidemez.

Üniversite yıllarımda 2 yıl boyunca Refah Partisinde aktif siyasetin içinde oldum.

Gerek Refah Partisinde gerekse diÄŸer birçok parti de öyle olaylara ÅŸahit oldum ki siyasete olan güveni mi kaybettim.

Perde önünde kavga edenlerin perde gerisinde nasıl kol kola olduklarını veya perde önünde kol kola olanların perde gerisinde nasıl birbirilerinin kuyusunu kazdığına çokça ÅŸahit oldum.

Partilerin, kitleleri uyutmak veya yönlendirmek için ÅŸeytandan rol çalarcasına yaptıklarını gördükten sonra söylenen her ÅŸeye ÅŸüpheyle bakıyorum.

Malumunuz şuan Millet ve Cumhur ittifakı var.

Görüntüde birbirine rakip/düÅŸmanlar ama ben o kadar emin deÄŸilim.

Cumhur ittifakının oluşumunda derin devletin etkin olduğuna inanıyorum.

Millet ittifakının oluÅŸumunda (az da olsa) yine derin devletin etkisi olduÄŸu düÅŸünüyorum.

2014’ten sonra Türkiye’nin Atlantik/NATO ekseninden, Asya/Avrasya eksenine kayması/ geçmesi bir hayli tehlikeli ve sancılı bir süreçti.

Derindekilerin, ErdoÄŸan’dan pek hazzettiklerini sanmıyorum ama bu süreçte ErdoÄŸan’dan baÅŸka güçlü biri olmadığı için mecburen ErdoÄŸanla yürüdüler.

Perinçek’in açıklamalarını takip edenler bilir; birçok yerde “2018’e kadar ErdoÄŸan’a ihtiyacımız var” diyordu (sanırım 2015 darbesi ihtiyacı uzattı).

Size belki uçuk gelecek; 2014 CumhurbaÅŸkanlığı seçiminde kimsenin tanımadığı (özellikle CHP seçmeninin kabullenemeyeceÄŸi) Ekmeleddin Ä°hsanoÄŸlu’nun Millet Ä°ttifakının adayı olması veya daha sonra kendi partisi CHP’de bile baÅŸkan olması mümkün olmayan Muharrem Ä°nce’nin adaylığı bana göre ErdoÄŸan’ın seçilmesini garantilemek içindi.

Size göre uçuk bir ÅŸey daha söyleyeyim; Ä°yi Parti/AkÅŸener, derin devletin organizasyonuyla Millet Ä°ttifakına gönderilmiÅŸ bir Truva Atı olduÄŸunu düÅŸünüyorum.

Geçen 2018 CumhurbaÅŸkanlığı seçiminde Muharrem Ä°nce varken kendisinin de aday olması resmen Millet Ä°ttifakının ayağına sıkmaktı.

Cumhur Ä°ttifakı zorda kalırsa AkÅŸener’i görmek isterim.

2023 Seçimleri geliyor.

Ekonomik Kriz ErdoÄŸan’ın iÅŸini zora sokuyor.

ErdoÄŸan’ın ÅŸuan tek ÅŸansı karşısında kayda deÄŸer bir ismin çıkmaması.

Åžöyle elle tutulur bir aday çıkarsa ErdoÄŸan’ın iÅŸi çok zorlanacak. Ama öyle bir adayın çıkmasını beklemiyorum.

Tabi burası Türkiye; toplum çabuk unutuyor. Bir haftada kahraman olmak da bir haftada hain olmak da çok kolay.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.