Sosyal Medya

Makale

Demokratik Oligarşinin ve Kaotik Düzenin Adamları Çok Öfkeli

Tam beklediÄŸim gibi oldu (Bkz. 29.02.2016 Tarihli; Sorulamayan Soru: ‘Kara Murat Gittikten Sonra Ahaliye Ne Oldu?’ BaÅŸlıklı Yazım)

 

Roma Cumhuriyetlerinin çürümesi neticesinde ‘tiranların’ ortaya çıkması gibi, Trump da güncel Roma Cumhuriyeti Amerika BirleÅŸik Devletleri liderliÄŸindeki Batı’nın çürümesi sonucu bir Tiran olarak dünya siyasetine arzı endam etti.

 

Demokratik oligarşi çılgına döndü:

Oklahama’lı bir çobanla New York’lu bir starın oyu nasıl bir olabilirdi.

Trump çok basit konuşuyor; avamın önde gideni. Tek bir akademik cümlesi bile yok.

Çok görgüsüz, kasabalı bir tüccar sadece.

Dünya siyasetinden, dengelerden, stratejiden bihaber.

Üretmeden tüketen okumuş çocuklar çok endişeli:

 

Siyaset yapma tekeli, bir avuç profesyonelin elinden uçup mu gidecek?

Diplomatik ve akademik konuşmalarla perdeledikleri beceriksizlikleri ve hamlıkları ile har vurup harman savurdukları dünya kendilerine dar mı edilecek?

Batı Medeniyetinin (!) gay, lezbiyen kültürü kazanımları büyük bir tehlike altına mı girecek?

Basın ve yayın dünyasına çöreklenmiÅŸ bir avuç doymak bilmez tamahkârın, hiçbir ahlaki endiÅŸesi olmayan tarihsiz bir siyasal topluluÄŸun siyaset tarhına tünemiÅŸ çakma aristokrat güruhun, marjinalliÄŸi, narkotizmi, nihilizmi, hedonizmi yaÅŸam biçimi haline getirmiÅŸ sözde sanatçıların ve starların, ekonomiyi finansal kapitalizmin kısa yol tuÅŸu yapan borsa simsarlarının, cenaze levazımatçısı kılıklı bankacıların birlikte inÅŸa ettikleri ‘gösteri toplumu’ Amerikan rüyasının aslında bir kâbus olduÄŸu artık itiraf edilmiÅŸtir.

 

Kâbusun itirafçısı Trump’dır. Basit, anlaşılır cümleler ile konuÅŸan, kime dost kime düşman olduÄŸunu eÄŸmeden bükmeden, diplomatik gevezeliklerle vakit kaybetmeden aÅŸikar eyleyen Trump, baÅŸta Amerikan rüyasının müellifleri demokratik oligarÅŸi olmak üzere kaotik düzenden nemalananların psikolojisini ÅŸimdiden bozmuÅŸ bulunmakta.

 

Çapraşık örüntüler ile karmaşıklaÅŸtırılmış kaotik dünya düzeninde siyaset yapan bütün unsurlar çırılçıplak kalmış durumda. Amerikan havaalanlarından, gümrük kapılarından, elçiliklerinden, ticaret aÄŸlarından kimlerin geri çevrileceÄŸinin yıpratıcı ve sinir bozucu bekleyiÅŸi kısa vadede ete ve kemiÄŸe büründükçe, mevcut siyasal örüntüler, temsilcileri ve paradigmaları ile birlikte anlam ve iÅŸlevlerini kaybedecekler. ABD’nin eski kuyrukları ile yeni kuyrukları endiÅŸe duymalılar. Zira ABD, kuyruÄŸunu yemeÄŸe hazır psikolojisi bozuk bir kedi gibi.   

 

Dünya tarihinin önemli bir bütünleşme hareketi olan Avrupa Birliğini oluşturan ülkeler takkelerini önlerine koyup derin derin düşünmeye başlasalar bile, ait oldukları kadim dünyaya yapmış oldukları hıyanetin bedelini Atlantik kasırgasında parçalanarak ödemeye mahkûmlar.

 

Batı dünyasının sahte cenneti ancak iki yüzyıl sürebildi. Zira Batı dünyası cennetini var ederken cehenneme çevirdiği dünyanın geri kalanı artık ayakta. Tarih hızlanıyor. Türbülanslar olacaktır elbette. Adı konulmamış, ilan edilmemiş genel bir savaş zaten yaşanıyor. Mesele hangi cephede savaşacağımızdı. Bereket ki itirafçı Trump arzı endam etti de dostu düşmanı eğmeden bükmeden aşikar ediveriyor. Siyaset çırılçıplak kalmaya devam ettikçe kıymeti kendinden menkul siyasal unsurların da dost ve düşmanlığı aşikar olacak.

 

Zor günler bizi bekliyor. Dolaysız olarak kardeÅŸ olmak zorundayız. Akıllı olalım, komplo teorileri ile oyalanıp sonrasında üst akıl diye zırlayıp zırvalamayalım.  

Allah dosdoğru istikamet üzere olan ayaklarımızı sabit kılsın.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.