Sosyal Medya

Makale

Tarikat tuzağı

Ä°mam-ı Rabbânî gibi ÅŸeriata baÄŸlı, kâmil ve mükemmil (eÄŸitip olgunlaÅŸtıran) mürÅŸidler, “Bir asırda bir tek kâmil mürÅŸid bulunsa bu asır bereketlidir” diyorlar, bugün ise nerede ise her sokakta bir ÅŸeyh var. Hocaların beceriksizliÄŸi, soÄŸukluÄŸu, ilgisizliÄŸi, tembelliÄŸi… halkı bu sahte ÅŸeyhlere mahkum ediyor. Bir yanda Ä°bn Arabîciler avâm-ı nâsa vahdet-i vücud telkin ederek onları yoldan çıkarıyorlar, diÄŸer yanda cahil ve istismarcı ÅŸeyh taslakları aÅŸağıda örnekleri verilmiÅŸ bulunan sapmalara yol açıyorlar. Olan da sonunda Ä°slam'a ve Müslümanlara oluyor.

Zonguldak'tan bir okuyucum (M. Sevil) aÅŸağıdaki mektubu yazmış, benden cevap istiyor. Önce mektubu ibretlik olarak vereceÄŸim, sonra da –baÅŸka bir yazıda- cevap mahiyetinde bir ÅŸeyler yazarım.

Sayın Hocam,

Durum o kadar vahim ki, açıkçası ehil bir alim olarak bu konulara pek girmemenizi yadırgıyorum. Varsa da bu yönde yazınız ben rastlamadım diyeyim. Sizin de “fıkıh usulü” kitabınızda belirttiÄŸiniz üzere peygamber dahi olsa kiÅŸilere ululuk yüklemek ÅŸirktir. Sosyal medyada bir avuç azınlığın feryadı dışında baÅŸta bu konularda uyarı yapmasının görevi olarak gördüğüm Diyanet olmak üzere pek kimse “durun bakalım” demiyor. Adam ÅŸeyhini, gavsını yücelttikçe yüceltiyor, onu düşünmenin, karşısına geçip bakmanın Allah'ı düşünmekten daha efdal olduÄŸunu, Allah için kılınan 150 yıllık namazdan daha deÄŸerli olduÄŸunu söylüyor. Ä°stediÄŸini cennete sokacağını söylüyor, kabir azabından koruyan kefen, kutsal terlik, her derde deva duaların olduÄŸu poster ve daha neler neler satıyor. Allah dostu, evliya meselesini abartıp neredeyse (hâşâ) ÅŸeyhini Allah yerine koyuyor. Onun tarikatındaki sıradan bir müridin bile 40 fersah etrafına ÅŸefaat edeceÄŸini, hatta aynı mezarda yatanın bile iÅŸinin kolay olduÄŸunu, bir evliyanın havlusunu tutmanın hatta uzaktan adını duymuÅŸ olmanın bile kurtulmaya yeteceÄŸini konuÅŸuyor. Åžeyhim Azrail'i kovdu diyor, bizim cemaatin dergisindeki ÅŸu duayı okursanız 1 yıl ölmezsiniz garanti diyor, hatta ölecek olsanız da ertelenir diyor. Daha neler neler neler... Yüzlerce video önerebilirim size. Ä°ÅŸin daha acı yanı ise milyonları arkasından sürüklüyor, itibar görüyor, tv programları peÅŸinden koÅŸuyor ve ne trajikomik ki bu adam(lara) “sapık, ÅŸirkçi” diyenler “vay kafir, sapık” denilip damgalanıyor. Allah açıkça, “Ben size yakınım, duyarım, yalnız bana ibadet edin ve benden yardım dileyin, duanıza icabet ederim” derken bunlar araya gavsı koymadan olmaz diyor, tevbeyi ona vermeli (onun aracılığı lazım her konuda) diyor. Ä°ÅŸin ilginci her ne söylerse hadis var, Buhari'de geçiyor falan da diyor (ne söylerseniz söyleyin hadis ile desteklemekten daha kolay bir ÅŸey yok zaten o da ayrı bir konu). UydurulmuÅŸ din ve hurafenin yüzlerce örneÄŸiyle yazı uzatılabilir. Hocam sizlerin görevleri arasında toplumu bu konularda da aydınlatmak, uyarmak olduÄŸunu düşünüyorum ve sizden köşenizde bu konuda bir yazı bekliyorum. En derin saygılarımla.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.