Sosyal Medya

Makale

Yaklaşıyor Yaklaşmakta Olan

İnsanın hakikate karşı açlığı değişmez.Tüm nebilerin,resullerin ve onların variscileri bu unutulan gerçeklikleri hatırlatmaka görevlidirler.İman adalet özgürlük hikmet çizgisinde uyarılar yaparlar.İnsanlık yolunu,vicdan yolunu açarlar.Çagımızda ebedilik ve sonsuzluk algısı kalıcı olan nedir sorusu adeta unutuldu.Modern ve çağdaş insan işte hakikat yolundan çıkıp erdem ve hikmeti kaybetti.Bu kaybediş insanımızı hakikatin kaygısına değil dünyevi kayğı ve telaşın içine sürükledi.Çağdaş insan bir telaş içinde parçalanmış bir kimliği yaşıyor.Batılılaşmanın boyunlarına takdığı taklid zinciri ile kişilik ve şahsiyet parçalanmasını yaşıyor insanımız. Hakikat gün gibi ortada iken yolunu şaşıran ve bu hakikate tahammül edemeyen trajik bir konumda.


Kendini kaybeden insan varoluş sorularını kendine sormayan bu zavallı insan ne kadarda hakikate karşı sağır ve kör olarak direnirse dirensin gün be gün yaklaşıyor hakikatin ve adaletin fecir vakti ve doğacak olan islam güneşi.Şimdi çekilen doğum sancılarıdır.Yeryüzünde yürekleri burkan kabus gibi çöreklenen zulümler bu kutlu direnişler ve zorlu sancılardan sonra yerini adaletin güneşine bırakacak.


Mazlum halklar ve zalim caniler hak ettikleri yerleri elbet bulacaklar. Vahşi ideolojilerin şeytani sultaların,zulüm labirentlerinde dolaşan halklar inanıyorum ki birden bire isalmın hakikatin serinliğine kavuşacaklardır.Afrika'sından Asya'sına Ortadoğu su'na kadar tüm insanlık yaklaşmakta olana başını çevirecekler,tüm ufku kaplayan aziz İslam'ın ışığını göreceklerdir.Tarih bir kere daha tekerrür edecek ki Mekkeye dikilen tevhid bayrağındaki Allah'u Ekber çağrısı tekrar çınlayacak yeryüzünün semalarında.


Ruhun kedine dönüşüdür bu. İlahi aşkın hakikat menzilinde kendini ispatıdır bu. Tüm mazlumları yalınayaklıları çağdaş köleleri kurtarma şuurudur bu. Yaklaşmakta olan bu hakikat güneşi bir anne sıcaklığında saracak bizleri kafaları ve kalpleri işgal edilmiş batının kusmuk değerlerinden arındıracak,kör ve zalim maddeperestlik tutkusunu yok edecek,hakikatin ışığın aydınlatacak insanlık yolunu. Yüzyıllar sonra tarihin aynasında hakikat erleri yeniden görülecekler, Kara günlerin kapısı umuda açılacak Allah'u Ekber. Bu en büyük olan Rabbimizin bizleri görünmeyen kuvvet kudreti ile zafere kavuşturacağından,hakikatin güneşini insanlık üzerine kurtuluş müjdesi ile doğuracağından eminiz.İnanmış erler ve güllerin öfkesi ve ilahi aşkımız bir gün iktidar olacak.


Hakikat sarayının burçlarında tevhidin solmaz bayrağı dalgalanınca,bu hakikat kapısında direnen körler ve sağırlar kalbine vicdanına karşı mahcup olacaklar bundan eminim. Vahşi ideolojilerin kirlettiği insanlar bu mahcup tavırlarıyla insan olmanın kurallarını yeniden öğrneceklerdir hakikat mevsiminde. İnsanlığın ruhunu karartan içini harap eden dışını güzelleştiren karanlık izimlerin illizyonları ve serapları içinde kıvrananlar hakikat iklimi ile yeniden buluştuklarında insanlık ve islamlık paydasına kavuşacakalrdır. Hakikatin mesajı yeryüzüne büyük bir canlılıkla işlenerek zulmün kara renkleri silinecek. Hayat ışığımız ve gören gözümüz olan solmaz hakikat iklimi yaklaşıyor, yaklaşıyor yaklaşmakta olan. Diri ve diriltici mucize olan Kur'an'ın ilahi nefesi ile yeniden insanlık ruhu yaratılış anlamına ve amacına kavuşacak.


Küresel emperyalizmin akrep kıskacına girmiÅŸ duyarsızlaÅŸtırılmış halklar yavaÅŸ yavaÅŸ gelmekte olan hakikat bengisuyundan içerek gözlerinin adaletin hakim olduÄŸu bir dünyaya açacaklar. Buzdan  küresel yalan imparatorluÄŸu hakikatin güneÅŸi ile eriyecek ve yok olacaktır. Yalan hakikat karşısında direnemez. DaÄŸların bile altında ezildiÄŸi paramparça olduÄŸu vahyin karşısında uyduruk ve sahtekar sistemler tuzla buz olacaktır. Ä°nsanlık aslına, özüne dönecektir. Zamanın kıvrımları hakikat kapısına çıkacaktır. O halde hakikate çağırmaya  davete tüm hızımızla devam edelim. Gelecekte olan zaman haikatin imanın adaletin özgürlüğün zaferini muÅŸtulamaktadır. Zafer Allah'ındır Müminlerindir hakikatindir. Müsterih olalım direniÅŸ siperlerimizi kaybetmeyelim, yaklaşıyor yaklaÅŸmakta olan...

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.