Sosyal Medya

Makale

Düşmanımın Düşmanı Benim Neyim Olur?

Devleti ÅŸirk koÅŸulmaz bir bütünlükte kutsayanlarla, devlet içinde devlet olunmasını kutsayanların hınca hınç mücadelesi sürüyor. “Amacın kutsallığı her türlü aracı mubah kılar” prensibiyle hareket edenlerce makbul sayılan Makyevelist ahlak, güçlü olmayı her ÅŸeyin üstünde tutan her iki kalabalığı da ‘DüÅŸmanınızın düÅŸmanı sizin dostunuzdur’ stratejisine yönlendiriyor. Böylece T.C. tarihinde imkânsız görülen konsorsiyumlar bir çırpıda hayata geçirilmesi at iziyle it izinin karışması ÅŸeklinde bile izah edilemez bir boyutta sürdürülüyor.

Bir yörede iman iddiasındakilerin yaptıkları Ä°slam’dan sanılacağı için uygulanan her metodun vahiyden kaynaklanması gereklidir. Aksi hâlde açılan her yeni çığırın, edilen her sözün ve yapılan her eylemin hesabının sorulacağı zorlu bir gün vardır.

(Ey Müminler) Allah, müÅŸrik düÅŸmanlara destek vermek suretiyle sizi arkadan vurmaya çalışan Yahudileri de sığındıkları kalelerinden çıkardı ve aynı zamanda kalplerine korku saldı…(Ahzap / 26)

Hendek savaşını diÄŸer savaÅŸlardan ayıran en önemli husus o güne kadar hiçbir konuda birleÅŸemeyenlerin Resulullah (sav) karşısında yekvücut olmalarıdır. MüÅŸriklerle Yahudileri aynı safta savaÅŸma nedeni “DüÅŸmanımın düÅŸmanı dostumdur” (ÅŸeytani) stratejisidir. BilindiÄŸi gibi ayette söz konusu edilen kınama kendilerine verilen Tevrat’ta, gelecek Resulle müjdelen ve ona yardım etme hususunda kendilerinden söz alınan Yahudilerin buna raÄŸmen müÅŸriklerle ittifak kurmasıdır. Ve düÅŸmanımın düÅŸmanı dostumdur ÅŸeytaniliÄŸine uyan bu Kitap Ehli’nin kurdukları bu ÅŸer ittifakı sonucunda kalplerine korku salınmıştır.

Ey ÂdemoÄŸulları, size demedim mi? Åžeytan'a tapmayın, o sizin apaçık düÅŸmanınızdır! (Yasin / 60)

Ayetinin gereÄŸi olarak Resulullah (sav) kendisine düÅŸmanlık edenleri bile gerçek düÅŸmanları olan Åžeytan’a karşı uyarmayı hiçbir zaman ihmal etmemiÅŸtir. Yani düÅŸmanını düÅŸmanından kurtarma prensibiyle hareket etmek bugün Resulün terk edilmiÅŸ sünnetlerdendir.

(Ey Müminler) Allah’ın DüÅŸmanlarını ve aynı zamanda sizin düÅŸmanlarınızı, ayrıca sizin bilmediÄŸiniz, ama Allah’ın bildiÄŸi diÄŸer düÅŸmanları korkutup caydırmanız için elinizden geldiÄŸince güç- kuvvet ve savaÅŸ atları hazırlayın…(Enfal / 60)

Ayeti, Ä°man iddiasındaki birlikteliklerin düÅŸman olarak gördükleriyle, Allah’a düÅŸmanlık edenlerin aynı kiÅŸiler olmalarının lüzumundan bahseder. Hatta bize dost görünüp ayağımız sürçmesini bekleyen gizli düÅŸmanlıkları da sadece Allah’ın bildiÄŸi bilgisi verilerek gerçek düÅŸmanlar konusunda vahyi öncellememiz istenmektedir. Ancak bu surette müminler olarak gerçek düÅŸmanımız olan gâvurları caydıracak beraberliklere ve önlemlere yönelebiliriz.

Sizin dostunuz ancak Allah’tır, Resulüdür ve Allah’ın emirlerine boyun eÄŸerek namazı kılan, zekâtı veren müminlerdir. (Mâide / 55 )

Müminlerin gerçek dostları bellidir. Ayette önerilen dostluÄŸun haricindeki bütün dostluklar dünya hayatı ile sınırlıdır. Dost ve düÅŸman tarifinin Kuran ile net biçimde ortaya konması ahiretteki beraberliklere ait sorguyu kolaylaÅŸtıracaktır.

Dostum bugün seni, gâvurları unuttururcasına din kardeÅŸlerinle mücadele etmen için daha düne kadar sana düÅŸmanca davrananlarla koalisyon kuranlara itaat etme.

(Ve Allah ÅŸöyle diyecektir): Ä°ÅŸte ÅŸimdi bize yapayalnız geldiniz, tıpkı sizi ilk yarattığımız gibi ve (hayatta iken) size bahÅŸettiÄŸimiz her ÅŸeyi arkanızda bıraktınız. Kendinizle ilgili olarak Allah’a ortak koÅŸtuÄŸunuz o ÅŸefaatçilerinizi yanınızda görmüyoruz! Gerçek ÅŸu ki, sizin (dünyadaki hayatınız ile) aranızdaki bütün baÄŸlar artık kesilmiÅŸtir ve bütün eski dostlarınız sizi terk etmiÅŸtir!” (En’âm / 94)

Seni, gözlerin döneceÄŸi, ayakların birbirine karışacağı o zorlu günde yalnız bırakacak Makyevelist ahlak sahibi, dostun olduÄŸu iddiasındakilerden uzak dur…

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.