Sosyal Medya

Dünya

Terör devleti İsrail'e Filistin tepkisi!

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, terör devleti İsrail'in demokratik bir ülke olarak devam etmesinin tek yolunun, işgalin bitmesi olduğunu söyledi.



BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, terör devleti Ä°srail'in demokratik bir ülke olarak devam etmesinin tek yolunun, Filistin topraklarındaki iÅŸgali sonlandırmak, iki devletli çözüme baÄŸlı olmak ve illegal yerleÅŸimleri durdurmak olduÄŸunu belirtti.

BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, gazetecilere yaptığı açıklamada, Genel Sekreter Ban'ın, terör devleti Ä°srail halkının iradesini yansıtan bir hükümetin kısa zamanda kurulmasını umduÄŸunu bildirdi.

Genel Sekreter'in, terör devleti Ä°srail'de yeni kurulacak hükümetin, iÅŸgali sonlandıracak ve terör devleti Ä°srail ile yan yana yaÅŸayacak bir Filistin devletinin kurulmasıyla neticelenecek, nihai barış anlaÅŸması için uygun ortamı oluÅŸturma sorumluluÄŸu olduÄŸuna inandığını belirten Haq, bunun için Ä°srail'in uluslararası toplumla aktif diyalog içinde olması gerektiÄŸini söyledi.

Bu ortam için Ä°srail'in iÅŸgal altındaki Filistin topraklarında illegal yerleÅŸim birimi kurmayı durdurmasının önemli olduÄŸunu vurgulayan Haq, "Genel Sekreter Ban, bunun Ä°srail'in demokratik bir ülke olarak kalmasının tek yolu olduÄŸuna sıkı biçimde inanmaktadır" diye konuÅŸtu.

Genel Sekreter'in, terör devleti Ä°srail Hükümeti'nden Filistin'e ait vergi gelirlerini biran önce transfer etmesini istediÄŸini de kaydeden Haq, bunun Paris protokolü altında yasal zorunluluk olduÄŸunu hatırlattı.

Terör devleti Ä°srail'in BaÅŸbakanı Netanyahu, seçim kampanyası çerçevesinde yaptığı konuÅŸmada, yeniden seçilmesi halinde, iktidarı döneminde Filistin devleti diye bir ÅŸey olmayacağını ve uluslararası baskılara raÄŸmen Kudüs'te binlerce yeni ev (Yahudi yerleÅŸim yeri) inÅŸa edeceÄŸini savunmuÅŸtu.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.