Sosyal Medya

Coğrafyamız

Bu apacık savaş ilanı

İsrail Dışişleri Bakanı Liberman’ın “Bize karşı olanların başını baltayla kesmek lazım” şeklindeki sözlerinin apaçık bir savaş ilanı olduğunu kaydeden Raid Salah, bunları seçime dönük sözler olarak niteledi



1948 Filistin Ä°slami Hareketi’nin lideri Raid Salah, Ä°srail DışiÅŸleri Bakanı Avigdor Liberman’ın son açıklamaları ve Ä°srail’deki genel seçimine iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerde bulundu. Liberman’ın Filistinliler için sarfettiÄŸi “Bize karşı olanların başını baltayla kesmek lazım” ÅŸeklindeki sözlerin savaÅŸ ilanı niteliÄŸinde olduÄŸunu belirten Salah, “Ä°fadeleri Hz. Muhammed’e, Ä°slam ümmetine, Arap alemine ve Filistin halkına savaÅŸ ilanı niteliÄŸindedir” dedi.

Liberman’DAN DA bu BEKLENÄ°R

Liberman’ın açıklamalarının seçime yönelik olduÄŸunu dile getiren Raid Salah, “Bu sözleri kendisini bekleyen yenilgiden kurtulma adına ettiÄŸini sanıyorum. Saldırmadığı taraf kalmadı. Liberman aslında uzun zamandır Hareketimizi dağıtmakla tehdit ediyordu. Liberman kim? Gece kulübünün önünde bir korumaydı. Onun kültürü ancak bu kadar. O nedenle bu ifadeler ancak öyle birinden çıkar.”

MESCÄ°D-Ä° AKSA TEHLÄ°KE ALTINDA

Yeni hükümetin nasıl ÅŸekilleneceÄŸini tahmin etmenin zor; ancak yine Binyamin Netanyahu baÅŸkanlığında kurulacağını düÅŸündüklerini kaydeden Salah, Mescid-i Aksa’ya yönelik tehdite karşı uluslararası topluma güvenmediklerini belirterek, “Allah’a tevekkül ederek, kendimize güveniyoruz. Yeni hükümetin Mescid-i Aksa’ya karşı gerçekten tehlikeli adımlar atacağını tahmin ediyoruz” dedi.

KEYFÄ° GÖZALTILARA BÄ°R YENÄ°SÄ° EKLENDÄ°

Ä°srail askerleri dün, Batı Yaka’nın Nebi Salih kentinde Filistinlilerin evlerine baskın düzenleyerek 4, El-Halil kentinde de 4 olmak üzere 8 Filistinliyi gözaltına aldı. Siyonist askerler, baskınlara tepki gösteren Filistinlilere göz yaÅŸartıcı gaz ve plastik mermi ile müdahale etti. Müdahale sırasında bazı Filistinliler boÄŸulma tehlikesi atlattı. Öte yandan; 7 Ekim 2008’de Ä°srail askerlerinin açtığı ateÅŸ sonucu karnından yaralanan 45 yaşındaki Ömer Sabah dün hayatını kaybetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.