Sosyal Medya

YaÅŸam

'Valiyim' dedi vekil adayını dolandırdı!

Kendisini telefonda Çankırı Valisi olarak tanıtan kişinin tuzağına düşen milletvekili aday adayı, 12 bin 500 TL dolandırıldı.



Alınan bilgiye göre, milletvekili aday adayı E.Y'yi (47) telefonla arayan bir ÅŸahıs, kendisinin valilikten aradığını ifade ederek, telefonu vali olduÄŸunu söyleyen ikinci bir ÅŸahsa baÄŸladı. Kendisini Çankırı Valisi olarak tanıtan kiÅŸi, Çankırı'da yaÅŸayan engelliler için 20 adet akülü araba aldıklarını fakat 12 bin 500 lira açıkları kaldığını anlattı. "Bu parayı sizden talep ediyoruz" diyen sahte Vali, Çankırı'da milletvekili aday adayı E.Y'ye bir hesap numarası verdi. E.Y. kendisine verilen hesap numarasına parayı havale etti. Daha sonra dolandırıldığını fark eden E.Y. durumu emniyet yetkililere iletti.

VALÄ°DEN AÇIKLAMA GELDÄ°

Olayla ilgili soruÅŸturma baÅŸlatılırken, Vali Vahdettin Özcan, konuya iliÅŸkin yazılı bir açıklama yaptı. Özcan, açıklamasında ÅŸunları kaydetti:

"ValiliÄŸimize intikal eden bilgilerden, bazı kiÅŸilerin iÅŸ adamları ve hayırsever insanlarımızı Vali, vali yardımcılarımız adına arayarak muhtaç durumda bulunan vatandaÅŸlarımız için yardım talebinde bulundukları anlaşılmıştır. Böyle bir durumla karşılaşıldığında herhangi bir maÄŸduriyetin oluÅŸmaması için bu kiÅŸilere itibar edilmemesi, gerekli yasal iÅŸlemler için ValiliÄŸimizle iletiÅŸime geçilmesi hususunda gereÄŸini rica ederim."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.