Sosyal Medya

Coğrafyamız

İran ile nükleer müzakereler İsviçre'de sürecek

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, nükleer müzakereler kapsamında İsviçre'ye gidecek



İran DışiÅŸleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ülkesinin 5+1 ülkeleriyle yürüttüÄŸü nükleer müzakereler kapsamında, İsviçre'ye gidecek.

DışiÅŸleri Bakanlığının açıklamasına göre, Zarif'in, müzakerelerden önce yarın Cenevre'de Hollanda ve Rusya dışiÅŸleri bakanları ve BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) Ä°nsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad el-Hüseyin ile bir araya gelmesi planlanıyor.

Cenevre'de BM İnsan Hakları Konseyi'nin 28. oturumuna katılarak burada bir konuÅŸma yaptıktan sonra Zarif'in, beraberindeki müzakere heyetiyle, 5+1 ülkeleriyle devam eden nükleer müzakereler için Montrö'ye gidecek. Ä°ran Atom Enerjisi Kurumu BaÅŸkanı Ali Ekber Salihi'nin de müzakerelere katılması bekleniyor.

İran ve BirleÅŸmiÅŸ Milletler Güvenlik Konseyi’nin daimi üyeleri ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa ile Almanya’nın oluÅŸturduÄŸu "5+1 grubu" arasında yürütülen müzakereler 1 Temmuz 2015'e kadar uzatılmıştı. Taraflar, 31 Mart tarihinde kadar ön anlaÅŸma niteliÄŸindeki çerçeve anlaÅŸmasını yapmayı hedefliyor.

Son olarak geçen hafta ABD DışiÅŸleri Bakanı John Kerry ve İranlı mevkidaşı Muhammed Cevad Zarif, Cenevre'de bir araya gelmiÅŸ, müzakerelerin bir sonraki turunun 2 Mart'ta yine İsviçre'de yapılacağı açıklanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.