Sosyal Medya

Coğrafyamız

İran Kral Abdullah'ın ölümünü kutladı!

İran ilginç bir kutlamaya sahne oldu. İran'ın en yüksek siyasi otoritelerinden sayılan Cenneti, Kral Abdullah'ın ölümünden dolayı müminler için kutlama dileğinde bulundu.



ran Anayasayı Koruyucular Konseyi Genel Sekreteri Ayetullah Ahmed Cenneti, Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz'in vefatını kutladı.

CUMA NAMAZI SONDASI KONUÅžTU

Ä°ran'ın en yüksek siyasi otoritelerinden sayılan Cenneti, Kral Abdullah'ın ölümünden dolayı Ä°srail ve ABD için baÅŸsaÄŸlığı, müminler için kutlama dileÄŸinde bulundu.

BaÅŸkent Tahran'da yapılan Cuma namazında konuÅŸan Cenneti, Suudi Arabistan'ın ölen kralını 'Karun'a benzeterek, Kral Abdullah'ın öbür dünyada yaptıklarının hesabını vereceÄŸini ve ÅŸu anda yaptıklarının cezasını çekmekte olduÄŸunu ileri sürdü.

Ä°SRAÄ°L VE ABD'YE BAÅžSAÄžLIÄžI

"Kral Abdullah'ın ölümünü Müslümanları kutlamalı" diyen Cenneti, “Ä°sraillileri, Amerikalıları ve onun sofrasından beslenenlere baÅŸsaÄŸlığı dilenmeli" diye konuÅŸtu.

Türkiye'de ise Kral Abdullah'ın ölüm haberi sonrasında CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan programını deÄŸiÅŸtirerek cenaze törenine katılmış ve hükümet bir günlük yas ilan etmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.