Sosyal Medya

Güncel

Davutoğlu'dan KDV müjdesi

Başbakan Davutoğlu Tekirdağ'da, AK Parti Kongresi'nde "Önümüzdeki Bakanlar Kurulu'na kararnameyi getireceğiz. Pirincin KDV oranını yüzde 8'den yüzde 1'e düşürüyoruz. Tekirdağ'ın, Trakya'nın bu müjdeyi beklediğini biliyorum" dedi.



DavutoÄŸlu'nun konuÅŸmasından satır baÅŸları ÅŸöyle:

- Kim ne derse desin, Türkiye, Avrupa tarihinin bir parçasıdır ve Avrupa geleceÄŸinin de bir parçası olacaktır. Hem deÄŸerlerimizi koruyacağız, hem de Avrupa ile birlikte bütünleÅŸmenin kararlı yürüyüÅŸüne devam edeceÄŸiz. Geçen hafta Paris'te dünya lideriyle birlikte yürürken sadece teröre karşı yürümedik, Avrupa'daki yabancı düÅŸmanlığına karşı, Avrupa'da yükselen ırkçılığa karşı sesimizi yükselttik

12 yılda Türkiye'de özgür düÅŸünce devrimi yaÅŸandı

- Biz zülme karşı sessiz kalmış bir neslin devamı deÄŸil dünyanın her yerine adalet götürmüÅŸ bütün din ve inançlara özgürce yaÅŸama hakkı tanımış bir neslin evlatlarıyız. Avrupa'da yüzlerce camiye saldırı yapanlar gelsinler Rumeli'den ders alsınlar. Ak Parti'yi eleÅŸtirmeye kalkanlar sanki AK Parti farklı düÅŸüncelere açık deÄŸilmiÅŸ gibi son 12 yıl için Türkiye'de özgür bir düÅŸünce devrimi yaÅŸandığının farkında deÄŸiller. Her kapıya gidip 12 yıllık özgürlük mücadelemeizi anlatacaksınız. Tırakya hiçbir zaman CHP'nin tek parti zihniyetine tabi olmadı. Biz cumhuriyetçiyiz CHP gibi sadece adıyla deÄŸil emekle cumhuriyetçiyiz. Cumhuriyetçilik cumhuriyeti yükseltmekle olur.

Kapalı kapılar ardında ne planladınız?

-Türkiye'de her darbenin ya yanında ya önünde CHP oldu. 

- Kimse demokrasi sınavından kaçamaz. KılıçdaroÄŸlu'na soruyorum kendi partisinden sordular 12 soru bu paralel çete ile ne planladınız?

- Cumhuriyet Halk Partisi'nin cumhuriyetçiliÄŸi cumhurla ilgili deÄŸildir. Belki bir gazeteyle ilgilidir. Olabilir. Cumhuriyet gazetesi ile ilgili olabilir. Ama cumhurla ilgili deÄŸildir, cumhuriyetle ilgili deÄŸildir. Dikkat edin, o gazete Peygamber efendimize hakaret ima eden karikatürleri bastığında yanında KılıçdaroÄŸlu vardı, cumhur yoktu. Ama KılıçdaroÄŸlu o hakaretlerin yanında durdu, arkasında durdu. Ä°ÅŸte biz buradan sesleniyoruz. Her türlü basın özgürlüÄŸü ülkemizde teminat altındadır. Her türlü teröre karşı da her türlü güvence alacağız. Ama milletin deÄŸerlerine, hele 1,5 milyar Müslümanın alemlere rahmet olarak gördüÄŸü Hazreti Peygambere hakaret edilmesine izin vermedik, izin vermeyeceÄŸiz

- Cumhuriyetin en yüksek makamına liderimizi bir AK Partiliyi aday gösterdik peki CHP kendi adayını gösterebildi mi? Gösteremezler çünkü milletten onay alamayacaklarını bilirler. Cumhuriyetçilik Türkiye'nin her bir metre karesinde yapıldığında cumhuriyetçiliktir. 

- Kapalı kapılar ardından Türk demokrasisine karşı bu paralel çeteyle ne planladınız? Çıkın açıklayın. Hem Cumhuriyetçilik iddiasında bulunacaksınız, hem de dinimizi istismar eden hayır hasenat peÅŸinde olan vatandaÅŸlarımızın iyi niyetini istismar ederek, Türkiye'de bürokrasi üzerinden darbe yapmak isteyen bir çeteyle beraber hareket edeceksiniz. Ä°ÅŸte bunların cumhuriyetçiliÄŸi bu kadar

- 12 yıl öncesi Türkiye'yi düÅŸünün camilerin ahır haline getirildiÄŸi döneme deÄŸil 12 yıl öncesine. Devleti o hale düÅŸürmüÅŸlerdi ki bir IMF memuru gelir neredeyse baÅŸbakana emir verirdi. 12 yıl içinde bırakın IMF'den borç almayı IMF 5 milyar dolar borç veren bir ülke olduk. Ä°ÅŸte cumhuriyetçilik budur. 

Milli savaÅŸ uçağı 2023'te havada

- Geçen hafta Savunma Sanayi Ä°cra Komitesi Toplantısı'nı yatık orada ilk milli uçak için ön tasarım aÅŸamasına geçilmesi kararı alındı 2023'te ilk milli savaÅŸ uçağımız uçacak. Åžimdi size soruyorum gerçek cumhuriyetçi parti kimdir. Bunu her yerde anlatacaksınız. 2002'de DSP, MHP'nin olduÄŸu dönemde esnaf baÅŸbakan önünde yazarkasa kırmıştı. Geçen hafta Ankara'da esnaflarla bir araya geldik onlara dedimki esnaflık demek bu milletin ahlak abidesi demektir. Bütün esanaflarımızı burdan bir kez daha selamladık. Onlara bazı müjdeler verdik. Kaybolmaya yüz tutmuÅŸ mesleklere verilen kredilerden faiz alınmayacak. Yeni dükkan açmış esnaflara da bir yıl faizsiz kredi veriyoruz. Esnafımıza ayırdığımız 650 milyon doları 750 milyon dolara çıkardık. Yazarkasa kırılan Türkiye'den bu duruma geldik. 

- CHP ÅžiÅŸli'deki siyaset ahlakı TekirdaÄŸ'daki hizmetiyle Türkiye yönetimine talip oluyorsa Allah bu millete kolaylık versin. 

KDV müjdesi

- Bu kıyı efsanesini yıkacağız AK Parti'nin hizmet anlayışını en iyi TekirdaÄŸlılar anlar. 12 yılda TekirdaÄŸ'a 8 milyar yatırım yaptık. 

- Esas büyük projemiz Halkalı Kapıkule arasında yüksek hızlı treni yapıyoruz. 

- Tırakya geliÅŸim projesini baÅŸlatıyoruz. TekirdaÄŸ, Tırakya'yı Avrupa'nın en bereketli tarım havzası haline getireceÄŸiz. 

- Önümüzdeki Bakanlar Kurulu'na kararnameyi getireceÄŸiz. Pirincin KDV oranını yüzde 8'den yüzde 1'e düÅŸürüyoruz. TekirdaÄŸ'ın, Trakya'nın bu müjdeyi beklediÄŸini biliyorum

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.