Sosyal Medya

Coğrafyamız

'Biliyorum, beni öldürecekler'

IŞİD'in yayın organı Dabık dergisi, Suriye'nin Rakka kentinde düşen uçağın Ürdünlü pilotu Muaz Kasasbe'nin ifadelerini yayımladı. IŞİD'in kendisine ne yapacağını bilip bilmediği sorulan pilot, “biliyorum beni öldürecekler” cevabını verdi.



IŞİD'in yayın organı Dabık dergisi, Ürdün'e ait uçağın Suriye'nin Rakka kentinde düÅŸmesinden sonra örgüt tarafından esir alınan Ürdünlü pilot Muaz Kasasbe'ye ait ifadelere yer verdi.

Kasasbe, Dabık dergisinin altıncı sayısında yer alan ifadelerinde kullandığı uçağın IŞİD tarafından düÅŸürüldüÄŸünü söyledi. 

Yayınlanan fotoÄŸraflarda Kasasbe'nin IŞİD tarafından öldürülen Batılı esirlerin giydiÄŸi turuncu renk kıyafeti giymesi dikkat çekiyor. 

IŞİD'in elindeki esir pilot, Ürdün Kuveyt, Suudi Arabistan, Umman, Fas, Katar, Bahreyn ve BirleÅŸik Arap Emirlikleri'nin ABD liderliÄŸindeki hava saldırılarına katıldığını ve koalisyonun bir parçası olduklarını söyledi.

Koalisyonun hava saldırıları için Ürdün, Kuveyt, Suudi Arabistan ve Bahreyn'deki havalimanlarını kullandığını belirten Kasasbe, acil iniÅŸler için ise BaÄŸdat ve Türkiye'deki havalimanlarının tercih edildiÄŸini kaydetti. Röportaj esnasında Türkiye'deki havalimanının adını hatırlayamayan Ürdünlü pilot, havalimanının Suriye sınırına 100 kilometre mesafede olduÄŸunu söyledi.

“Biliyorum beni öldürecekler”

Kasasbe, “Katar’da görevlerin planlandığı, hedeflerin belirlendiÄŸi Amerikan üsleri var. Muvaffak Salti hava üssünde 200 Amerikalı var. Bunlar arasında, birisi kadın 16 ABD pilotu bulunuyor. DiÄŸerleri teknisyen, mühendis olarak çalışıp, destek veriyorlar" dedi.

Ürdünlü pilot ayrıca Aralık baÅŸlarında Muvaffak Salti üssünden Irak’a gitmek için havalanan bir ABD uçağının yoÄŸun sis nedeniyle Ürdün’de düÅŸtüÄŸünü ve pilotunun öldüÄŸünü söyledi.

Yayımlanan ifadelerin sonunda IŞİD'in kendisine ne yapacağını bilip bilmediÄŸi sorulan Ürdünlü pilot, “Biliyorum beni öldürecekler” cevabını verdi.

ABD "IŞİD düÅŸürmedi" demiÅŸti

IŞİD'e karşı koalisyonun düzenlediÄŸi hava saldırıları kapsamında yaptığı görev esnasında Ürdün Hava Kuvvetlerine ait F-16 savaÅŸ uçağı ÇarÅŸamba günü Suriye'nin Rakka kentinde düÅŸmüÅŸtü.

Uçağın pilotu Muaz Kasasbe fırlatma koltuÄŸu sayesinde kurtuldu.  

Amerikan Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı General Lloyd Austin, Ürdün Hava Kuvvetlerine ait savaÅŸ uçağının düÅŸtüÄŸünü doÄŸrulamıştı. Ancak ABD, uçağın IŞİD tarafından düÅŸürülmediÄŸini iddia etmiÅŸti. 

Ürdün hükümeti, IŞİD’in eline rehin düÅŸen pilotunu kurtarmak için üst düzey yetkililerden oluÅŸturduÄŸu kriz masası aracılığıyla gizli müzakereler yürütmeye baÅŸladı. Al Jazeera’ye konuÅŸan yetkililer, takas dahil tüm anlaÅŸma seçeneklerine açık olduklarını belirtti.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.