Sosyal Medya

Dünya

Vatikan'ın gizli hesaplarında yüzmilyonlarca avro bulundu

Vatikan'ın maliyesinde yapılan incelemelerde kilisenin çok sayıda gizli hesabı ve bu hesaplarda birikmiş milyonlarca avro bulundu



Vatikan'a ait gizli hesaplarda kayıt altına alınmamış yüz milyonlarca avro olduÄŸu ortaya çıktı.

Önceki Papa Benediktus'un istifasına neden olan mali skandallardan sonra atanan yeni Papa Franciscus, süper-ekonomi adını verdiÄŸi yeni bir bakanlık kurmuÅŸ, başına da Avustralya Kardinali George Pell'i getirmiÅŸti.

Atandığı günden bu yana Vatikan'ın geçmiÅŸe dönük hesaplarını ve malvarlığını incelemeye alan Pell, Catholic Herald Gazetesi'nde yazdığı bir makalede kilisenin gizli hesaplarının tespit edildiÄŸini ve çok büyük paraların bu hesaplarda toplandığını söyledi. 

Pell, hesaplardaki para miktarını tam olarak açıklamadı ancak yüz milyonlarca avro ifadesini kullandı. Uzmanlar, hesapların tespit edilmesiyle Vatikan'ın maddi durumunun sanılandan çok daha iyi olduÄŸunu ifade ediyor.

Benedictus'un istifasından sonra kurulan ve Pell'in yönettiÄŸi bakanlık, Vatikan'ın tüm iç idari ve ekonomik faaliyetlerinde yetkili kılınmıştı. Yıllık bütçenin hazırlanması, mali planlama, ihaleler ve insan kaynakları da bu bakanlığın sorumluluÄŸuna verilmiÅŸti. Ayrıca bakanlık artık baÅŸbakana deÄŸil doÄŸrudan Papa'ya baÄŸlı olacak ÅŸekilde kurulmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.