Sosyal Medya

Dünya

İranlı hackerlar ABD ve İsrail'e saldırdı

İranlı hackerlar, ABD, İsrail ve Kanada'nın stratejik kurumlarını hedef alan saldırılar düzenlediği tespit edildi



Ä°ranlı hackerların, aralarında Türkiye’nin de bulunduÄŸu 16 ülkeye siber saldırı düzenlediÄŸi ortaya çıktı. California merkezli güvenlik firması Cylance tarafından iki yıldır yapılan sanal takibe göre Ä°ran, 16 ülkede kritik öneme sahip enerji, ulaşım ve saÄŸlık servislerinin de içinde olduÄŸu 50 noktaya siber saldırı yaptı.

Ä°ranlı hacker'ların, ABD, Kanada ve Ä°srail'e karşı siber saldırı düzenleyerek devletlerin gizli bilgilerini ele geçirmeye çalıştığı iddia edildi.

Cylance’in konuyla ilgili raporuna göre, hacker'lar, ABD Deniz Kuvvetleri’nin San Diego’daki bilgisayar ağına girerek ülke genelinde bulunan denizci ve siviller arasındaki iletiÅŸime müdahale etti. Bunun yanı sıra saldırganların büyük hava yolları ÅŸirketleri, tıp fakülteleri, enerji ÅŸirketleri, otomobil üreticileri, doÄŸal gaz üreticileri ve askeri birliklere iÅŸ yapan ÅŸirketlerin de bilgi datalarına girdiÄŸi tespit edildi.

Hacker'ların özellikle, bilgisayar sistemlerini kilitleyebilecek ve kritik kontrol noktalarını ele geçirecek saldırılarda bulunduÄŸu ifade edildi.

New York Times’ta (NYT) yayımlanan habere göre, bir baÅŸka güvenlik ÅŸirketi Crowdstrike ise son dokuz ay içinde yaptığı çalışmada Ä°ranlı hacker'lerın siber saldırıda bulunduÄŸunu tespit etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.