Kentin batı kesiminde, IŞİD güçleri ile peÅŸmerge ve Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) baÄŸlı savaÅŸçılarla çatışıyor. IŞİD’in güçlü olduÄŸu ve sürekli saldırdığı doÄŸu kısmında ise YPG, peÅŸmerge ve ÖSO güçleri ortak hareket ediyor.

Koalisyona baÄŸlı savaÅŸ uçakları sabah saatlerinde IŞİD hedeflerine yönelik hava saldırısı düzenledi. Saldırıda IŞİD’in kentin batı tarafında bulunan hedefleri vuruldu.

Koalisyona baÄŸlı insansız hava araçları da sürekli Kobani merkezinin üzerinde keÅŸif uçuÅŸları yapıyor. IŞİD'in hareket alanı ve manevraları sürekli takip altında tutuluyor.

Kentteki çatışmalar dün geceden bu yana özellikle merkezde bulunan Kaniya Kurda ve Belediye Meydanı bölgelerinde yoÄŸun olarak devam ediyor. Bu bölgeler Kürt güçleri ile IŞİD arasındaki sınır hattı üzerinde bulunuyor.

Kobani’den yükselen silah ve patlama sesleri Türkiye tarafından duyuluyor. Sınır hattında Türk ordusuna ait zırhlı araçlar sürekli hareket halinde. Gazeteciler ve siviller sınır bölgesine yaklaÅŸtırılmıyor.

YPG kaynakları, kentin 15 km doÄŸusunda bir köye operasyon düzenlediklerini ve bir aracı imha ettiklerini açıkladı.

PeÅŸmerge ve ÖSO'dan destek

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi tarafından Kobani'de IŞİD'e karşı savaÅŸmak üzere gönderilen peÅŸmergeler geçtiÄŸimiz hafta Urfa'da iki günlük beklemenin ardından Kobani'ye girmiÅŸti.

Araçlar Kobani'ye beÅŸli gruplar halinde ve Yumurtalık köyü üzerinden geçti.

ÖSO tarafından kasabaya gönderilen yaklaşık 200 kiÅŸilik grup IŞİD’e karşı cephede savaşıyor.

ÖSO mensupları bölgenin doÄŸu, güney ve batı cephelerinin hepsinde IŞİD’e karşı mücadele veriyor.

 
 
 
 
ALJAZEER HABER