Sosyal Medya

Dünya

Almanya'da ırkçılarla Müslümanlar çatışabilir uyarısı

Alman Federal Anayasayı Koruma İstihbarat Teşkilatı, ırkçılarla selefi gruptan Müslümanlar arasında çatışmalar çıkacağı yönünde uyardı.



Almanya'nın Köln ÅŸehrindeki Ä°slam karşıtı gösteride sayıları 4 binden fazla olduÄŸu bildirilen huligan ve neonazilerin polisle çatışarak çıkardıkları olaylara dikkat çeken Alman iç istihbaratından sorumlu Federal Anayasayı Koruma TeÅŸkilatı BaÅŸkanı Hans-Georg Maassen, ırkçıların selefi gruptan Müslümanlarla çatışabileceÄŸini söyledi.

Maassen, Almanya sokaklarında farklı aşırı grupların çatışmaya girmesinden endiÅŸe edecek nedenler bulunduÄŸunu belirterek, Irak ve Suriye'deki savaşın Almanya'ya da yansıdığını öne sürdü. Maassen, selefi gruptan Müslümanların IŞİD'e destek vererek, burada ikna ettikleri gençleri savaÅŸa gönderdiklerini, ayrıca Almanya'da yaÅŸayan Çeçen Müslümanların da selefiliÄŸe meyillerinin arttığını iddia etti.

Alman istihbarat ÅŸefi yaz aylarından bu yana PKK'nın da Almanya'dan IŞİD'e karşı savaÅŸmak üzere götürdüÄŸü gençlerin sayısında artış olduÄŸunu, bu gençlerin Kürt bölgelerine götürüldüÄŸünü bildirdi.

FEDERAL Ä°ÇÄ°ÅžLERÄ° BAKANI GÖSTERÄ°LERE YASAK GETÄ°RMEK Ä°STÄ°YOR

Alman Federal Ä°çiÅŸleri Bakanı Thomas de Maiziere, Köln'de çıkan olaylarla ilgili yaptığı açıklamada, bu tür gösterilerin gelecekte yasaklanabileceÄŸini söyledi. Alman birinci televizyon kanalı ARD'nin 'tagesthemen' isimli haber programına konuÅŸan De Maiziere, ÅŸayet gösterilerde politika da kullanılarak ÅŸiddet kışkırtması yapılacağı önceden belliyse ve iÅŸin içinde alkol de varsa, idari yetkililerin bu tür gösterileri yasaklamak için gerekli nedenlerinin bulunduÄŸunu söyledi. De Maiziere sözkonusu nedenlere dayanarak mahkeme kararının da alınabileceÄŸini vurguladı.

Adalet merciinin bu konuda hızlı hareket etmesi gerektiÄŸini belirten De Maiziere, baÅŸsavcıların acil hareket etmeleri ve mahkemelerin de hızlı karar vermeleri gerektiÄŸini, bunun için yeni bir kanuna gerek bulunmadığını kaydetti.

De Maiziere açıklamasında, ırkçı gösterilerin yapıldığı Kuzey Ren Westfalya Eyaleti Ä°çiÅŸleri Bakanı Ralf Jaeger'i de savunarak, Köln polisinin gerekli önlemleri aldığını, kötü hazırlandığı yönündeki suçlamaların doÄŸru olmadığını belirtti. Gösterilerden bir hafta önce polis tarafından yapılan açıklamada, Ä°slam düÅŸmanı ve ırkçı parti Pro NRW tarafından düzenlenen bu gösteriye fazla kiÅŸinin katılmasının beklenmediÄŸi bildirilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.