Sosyal Medya

Coğrafyamız

Salah Sultan: 'Açlık Grevindeki Oğlumun Hayatı Elinizde'

Müslüman Kardeşler liderlerinden Salah Sultan, 270 gündür açlık grevi yapan oğlu Muhammed’in hayatının tehlikede olduğunu ve başına bir şey geldiği takdirde Mısır yargısının sorumlu olacağını söyledi.



Mısır’da 3 Temmuz askeri darbesinin ardından ‘Rabia Operasyonu’ davasından yargılanan Müslüman KardeÅŸler liderlerinden Salah Sultan, oÄŸlu Muhammed ile birlikte hakim karşısına çıktı. Salah, 170 gün açlık grevi yapan oÄŸlu Muhammed’in hayatının tehlikede olduÄŸunu ve başına bir ÅŸey geldiÄŸi takdirde Mısır yargısının sorumlu olacağını söyledi.

OÄŸlunun gözaltına alındıktan sonra 150 kilodan 70 kiloya düÅŸtüÄŸünü ifade eden Sultan, Muhammed'in altı farklı hapishanede çeÅŸitli iÅŸkencelere maruz kaldığını söyledi.

‘Rabia Operasyonu’ davası

3 Temmuz 2013’te gerçekleÅŸen askeri darbenin ardından Rabia ve Nahda meydanlarında darbeyi protesto etmek amacıyla çadırlar kurulmuÅŸtu. Darbe karşıtı eylemleri dağıtan Mısır polisi, çok sayıda Ä°hvan lideri ve mensubunu gözaltına aldı. Rabia ve Nahda meydanlarında gözaltına alınan kiÅŸiler, silahlı eylem yapmak, polise ve Kıptilerin kiliselerine yönelik operasyon düzenlemek amacıyla meydanda bir ‘operasyon odası’ kurmakla suçlanıyor. Bu suçlamaların toplandığı davaya ‘Rabia Operasyonu’ ismi verildi.

Hakim Muhammed Åžehate’nin baÅŸkanlığında Kahire Suçlar Mahkemesi, ‘Rabia Operasyonu’ davasında Müslüman KardeÅŸler lideri Muhammed Bedi baÅŸta olmak üzere 50 Ä°hvan liderini yargılıyor.

HAKSÖZ HABER

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.