Meclis'te 237 oyla kabul edilen tasarının adı "Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal BütünleÅŸmenin Göçlendirilmesine Dair Kanun." 

Kanun, çözüm sürecine iliÅŸkin usul ve esasları düzenliyor. Bakanlar Kurulu, çözüm sürecine iliÅŸkin gerekli kararları almaya yetkili olacak. Hükümetin, çözüm süreci kapsamında yürüteceÄŸi çalışmalar, kanunda ÅŸöyle sıralanıyor:

- Terörün sona erdirilmesi ve toplumsal bütünleÅŸmenin güçlendirilmesine yönelik siyasi, hukuki, sosyo-ekonomik, psikolojik, kültür, insan hakları, güvenlik ve silahsızlandırma alanlarında ve bunlarla baÄŸlantılı konularda atılabilecek adımları belirleyecek.

- Gerekli görülmesi halinde, yurtiçindeki ve yurtdışındaki kiÅŸi, kurum ve kuruluÅŸlarla temas, diyalog, görüÅŸme ve benzeri çalışmalar yapılmasına karar verecek. Bu çalışmaları gerçekleÅŸtirecek kiÅŸi, kurum veya kuruluÅŸları görevlendirecek.

- Silah bırakan örgüt mensuplarının eve dönüÅŸleri ile sosyal yaÅŸama katılım ve uyumlarının temini için gerekli tedbirleri alacak.

- Düzenleme kapsamında yapılan çalışmalar ile alınan tedbirlere iliÅŸkin kamuoyunun doÄŸru ve zamanında bilgilendirilmesini saÄŸlayacak.

- Alınan tedbirlere iliÅŸkin uygulama sonuçlarını izleyecek, ilgili kurum ve kuruluÅŸlar arasında koordinasyonu saÄŸlayacak.

- Gerekli mevzuat çalışmalarını yapacak.

Süreci yürüten isimlere dokunulmazlık

Koordinasyon ve sekreterya hizmetleri için Kamu Düzeni ve GüvenliÄŸi MüsteÅŸarlığı görevlendirildi. Önemli bir düzenleme de tasarının dördüncü maddesiyle yapıldı. “Bu kanun kapsamında verilen görevleri yerine getiren kiÅŸilerin hukuki, idari veya cezai sorumluluÄŸu doÄŸmaz” sözleriyle yapılan tüm görüÅŸmeler kanun kapsamında dokunulmazlık zırhına bürünmüÅŸ oldu.

Meclis'ten geçen yasa CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül tarafından onaylandığında yürürlüÄŸe girecek.