Sosyal Medya

Dünya

Olağanüstü hal ilan edildi

Cinayet ve soygunların arttığı Arjantin'in Buenos Aires bölgesinde, bir yıllık olağanüstü hal ilan edildi.



Arjantin'de son dönem suç oranlarındaki artışla daha da tehlikeli hale gelen Buenos Aires bölgesinde, suçlarla mücadele kapsamında harekete geçildi. Buenos Aires Valisi Daniel Scioli, olaÄŸanüstü hal ilan edildiÄŸini açıkladı.

Clarin gazetesinin haberine göre Vali Scioli, Arjantin'in nüfusu en yoÄŸun bölgesi olan Buenos Aires'te yeniden toplum güvenliÄŸi saÄŸlanana kadar bir yıl süreyle olaÄŸanüstü hal uygulanacağını duyurdu.

OlaÄŸanüstü hal kapsamında valiliÄŸe, emekliÄŸe ayrılmış yaklaşık 5 bin polis ve gardiyanı yeniden göreve çağırma ve polis araç ve gerekli mühimmata için de ek olarak 55 milyon euro harcama yetkisi verildi.

Ayrıca yine alınacak önlemler kapsamında, uyuÅŸturucu ticaretiyle mücadele edecek özel teÅŸkilat kurulması kararlaÅŸtırıldı.

Adli makamlara göre, Buenos Aires bölgesinde sadece 2013 yılının ilk yarısında her gün ortalama dört kiÅŸi öldürüldü, 166 silahlı soygun düzenlendi. Öldürülenlerin sayısı 756 olarak açıklanırken, silahlı soygun sayısının da 30 bine ulaÅŸtığı bildirildi.

16 milyon kiÅŸinin yaÅŸadığı bölgede en yoÄŸun suç oranlarının baÅŸkent Buenos Aires ve Mar del Plata kentinde kaydedildiÄŸi belirtiliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.