Sosyal Medya

YaÅŸam

'Saldırıyı DHKP-C üstlendi'

Başbakan Erdoğan, İstanbul'da Berkin Elvan'ın cenazesinden sonra bir kişinin öldüğü silahlı saldırıyı DHKP-C'nin üstlendiğini söyledi. Örgüt internet sitesinden saldırıyı üstlendi.



BaÅŸbakan ErdoÄŸan, partisinin Aksaray mitinginde Ä°stanbul Okmeydanı'nda 22 yaşındaki Burak Can KaramanoÄŸlu'nun vurularak öldüÄŸü silahlı çatışmayla ilgili konuÅŸtu. ErdoÄŸan ÅŸunları söyledi:

"Dün askerden yeni gelmiÅŸ bir gencimizi maalesef öldürdüler. Dün üzüntü belirtenler Burak yavrumuz için ne diyecek?  Bakın dünkü olayı DHKP-C olayı üstlendi. Bunlara karşı uyanık olmak zorundayız bunlara karşı dimdik durmaya mecburuz. Halkı taşıyan belediye otobüslerimize saldırıyorlar, yakıyorlar. Bu ihanet deÄŸil de nedir soruyorum size?"

BaÅŸbakan ErdoÄŸan, Ä°stanbul'da Berkin Elvan'ın cenazesi sonrası yaÅŸananların Türkiye'yi yansıtmadığını söyledi. Hedefinde, Berkin Elvan için taziye mesajı yayınlayan ve devlet içindeki yapılanmanın lideri olarak açıkladığı Fethullah Gülen vardı. 'Pensilvanya'nın medyası terör örgütüne destek veriyor' diyen ErdoÄŸan ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Dün güya cenazedeler, ne cenazesi! Bizim on tane seçim koordinasyon merkezini yaktılar. Ne alakası var bununla onun. Aynı ÅŸekilde seçim propagandası yapan aracı yaktılar. Ne alakası var onunla! Bunların derdi baÅŸka. Åžu hale bakın, Mısır'ın, Suriye'nin katlettikleri için, Mavi Marmara ÅŸehitleri için, hatta Türkiye'deki terör kurbanları için vicdanı sızlamayan Pensilvanya, sokakları tahrik etmek için mesaj yayımlıyor" Yazıklar olsun. Bu montaj siyaseti 30 Mart'ta dağılır."

Örgüte yakın siteden yayınlanan mesaj

BaÅŸbakan ErdoÄŸan'ın "DHKC olayı üstlendi" demesinden kısa bir süre önce, Devrimci Halk KurtuluÅŸ Cephesi adlı yasadışı örgütün kendi internet sitesinde bir mesaj yayınlandı. Mesajda, örgüt AKP'nin seçim koordinasyon bürosunun kendileri tarafından tahrip edildiÄŸini belirtti. Kendilerine AKP'li bir grubun silahla saldırdığını öne süren örgüt, buna silahla karşılık verdiklerini çatışmada bir kiÅŸinin öldüÄŸünü iki kiÅŸinin yaralandığını duyurdu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.