Sosyal Medya

Coğrafyamız

229 yardım tırı Suriye yolunda

"Komşuluk Hakkı İçin" ve "Sana İhtiyacım Var" kampanyaları kapsamında toplanan yardımları taşıyan 229 tır, çeşitli kentlerden Suriye'ye yola çıktı.



Ä°nsan Hak ve Hürriyetleri (Ä°HH) Ä°nsani Yardım Vakfı'nın "KomÅŸuluk Hakkı Ä°çin" ve "Sana Ä°htiyacım Var" kampanyaları kapsamında Ä°stanbul'dan yola çıkacak 75 yardım tırı için KazlıçeÅŸme'de uÄŸurlama töreni düzenlendi.

Ä°HH BaÅŸkanı Bülent Yıldırm, törende yaptığı konuÅŸmada, Ä°stanbul'un yanı sıra 59 ilden 154 yardım tırının eÅŸ zamanlı Suriye'ye yola çıktığını söyledi.

Gıda, ilaç, giyim ile barınma malzemelerinden oluÅŸan yardımların, Suriye'de ihtiyaç sahibi kiÅŸilere ulaÅŸtırılacağını vurgulalayan Yıldırım, Suriye'ye ÅŸu ana kadar 2 bin 300 tır yardım malzemesi toplandığını kaydetti.

Suriye'deki iç savaÅŸa uluslararası kamuoyunun sessiz kalmasını eleÅŸtiren Yıldırım, "Åžu katliam görüntüleri, Avrupa ya da ABD'de olsaydı, bunu yapan ülkeye savaÅŸ açarlardı. Bütün dünya televizyonları bu katliam görüntülerini günlerce verirdi" diye konuÅŸtu.

Yıldırım, Suriye'de hayatını kaybedenlerin açıklanan rakamlardan çok daha fazla olduÄŸunu dile getirdi.

Bölgesel ile uluslararası kuruluÅŸların Suriye tavrını "iki yüzlülük" olarak tanımlayan Yıldırım, BM Güvenlik Konseyi'ne hitaben, "Hani siz dünyaya barış getirecektiniz, bir hava sahasını dahi kapatamadınız" dedi.

Yıldırım, tüm dünyaya seslendiÄŸini belirterek, "Ä°nsanların üzerine bu bombaları atanları durdurun. Varil bombası kullananları durdurun. Füze atanları durdurun" diye konuÅŸtu.

Ä°nsani yardım konusunun siyasi malzeme yapılmaması gerektiÄŸini vurgulayan Yıldırım, kanaat önderleri, yazar ve aydınları daha duyarlı olmaya davet etti.

Suriye rejimi, Demokratik Birlik Partisi (PYD) ile Irak-Åžam Ä°slam Devleti'nin (IŞİD) bölgeye yardımların ulaÅŸtırılmasını engellediÄŸine dikkati çeken Yıldırım, söz konusu uygulamaya karşı baskı uygulanmasını istedi.

Yardım kampanyaları aleyhinde propaganda yapılmasını eleÅŸtiren Yıldırım, insani konularda herkesi duyarlı olmaya davet etti.

Konuşmaların ardından, alanda bulunan yardım tırları, Suriye'ye hareket etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.