Sosyal Medya

YaÅŸam

Cemaat'ten 'beddua' yalanlaması

Fethullah Gülen’in sohbetlerini yayınlayan Herkul.org sitesinin editörü Osman Şimşek, Cemaat’in Başbakan Erdoğan’ın ölmesi için dua ettiği yönündeki haberleri yalanladı, "İsimlerini verin gerekeni yapalım" dedi.



Twitter hesabından açıklama yapan Osman ÅžimÅŸek, adını vermeden "bir bakan" diyerek, Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın dile getirdiÄŸi “Üç yıldır BaÅŸbakan ErdoÄŸan’ın ölmesi için beddua ediliyor” sözünün ‘dedikodu’ olduÄŸunu yazdı. 

Bu ifadenin daha sonra medyada yer bulduÄŸunu belirten ÅžimÅŸek, benzer bedduaların DışiÅŸleri Bakanı Ahmet DavutoÄŸlu için de yapıldığına dair iddiaların yayıldığını belirtti.

ÅžimÅŸek, BaÅŸbakan ErdoÄŸan’ın Sivas’taki konuÅŸmasında bazı öÄŸrencilere beddua ettirildiÄŸine dair sözleri için de “Öfke patlamalarına ÅŸahit olunan miting meydanlarında varlığı ÅŸüpheli bazı öÄŸrencilerin iftiraları dile getirildi. Yozgat’ta bazı kız öÄŸrencilerin gece zorla kaldırılıp BaÅŸbakan’a beddua ettirildiÄŸi üst perdeden seslendirildi. Camia içerisinde biraz bulunmuÅŸ insanlar bu iddiaların hiçbirinin gerçeÄŸi yansıtmadığını ve birer iftiradan ibaret olduÄŸunu bilirler” ifadelerini kullandı.

"İsimlerini verin gerekeni yapalım'

Herkul.org editörü, AK Parti’den bu tür bedduaları edenlerin isimlerini de isterken, “Ä°ddia sahipleri fâillerin adlarını versinler, onları hep beraber kınayalım, hatta tel’in edelim; idareciler de gerekenleri yapsınlar” dedi. 

Cemaat'in ErdoÄŸan'ın ölmesi için dua ettiÄŸi yönündeki iddia ilk kez Enerji Bakanı Taner Yıldız tarafından dile getirilmiÅŸti. Yıldız, NTV'deki bir programda yaptığı açıklamada "Uzun adamın ölmesini üç yıldan beri bekliyoruz' diyorlar" derken 'uzun adam' ifadesiyle BaÅŸbakan ErdoÄŸan'ın kastedildiÄŸini belirtmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.