Sosyal Medya

Coğrafyamız

Yermuk'ta büyük dram

Esed güçlerinin kuşatması altında bulunan Yermuk Mülteci Kampı'nda açlıktan ölenlerin sayısının 82'ye yükseldiği bildirildi.



Suriye'nin baÅŸkenti Åžam'ın güneyinde yer alan ve uzun bir zamandan beri Esed güçlerinin kuÅŸatması altında bulunan Yermuk Mülteci Kampı'nda açlıktan ölenlerin sayısının 82'ye yükseldiÄŸi bildirildi.

Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC) yapılan açıklamada, baÅŸkentin güney kesimlerinde yer alan ve daha çok Filistinli mültecilerin barındığı Yermuk Kampı'nda rejimin kuÅŸatması nedeniyle açlıktan ölenlerin sayısının 82'ye ulaÅŸtığı belirtildi.

Rejim güçlerine ait kontrol noktalarının kampa insani yardımın girmesine izin vermediÄŸi ifade edilen açıklamada, Yermuk Kampı'nda her gün açlık nedeniyle 3-5 kiÅŸi arasında insanın hayatını kaybettiÄŸi dile getirildi.

Ä°ç savaşın yaÅŸandığı Suriye'de bir yıldan bu yana rejim güçlerinin kuÅŸatması altında olan ve çevredeki kontrol noktalarından insani ve tıbbi malzemenin giriÅŸine izin verilmeyen Filistinli mültecilerin kaldığı Yermuk Kampı'nda daha önce 73 kiÅŸinin açlıktan hayatını kaybettiÄŸi açıklanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.