Sosyal Medya

Coğrafyamız

Suriyeli vatandaÅŸlar Cenevre'den umutsuz

Suriye'nin Halep kentinde hayat mücadelesi veren vatandaşlar ve muhalifler Cenevre-2 Konferansı'ndan olumlu sonuçlar çıkacağına inanmıyor.



Suriye'nin Halep kentinde hayat mücadelesi veren vatandaÅŸlar ve muhalifler Cenevre-2 Konferansı'ndan olumlu sonuçlar çıkacağına inanmıyor. 

Cenevre-1 Konferansı'nda alınan kararların yerine getirilmediÄŸini vurgulayan Halepliler, Cenevre-2 Konferansı'ndan da lehlerine bir karar çıkmayacağını düÅŸünüyor. 

Halep'teki Tevhid Tugayı komutanlarından Faysal Ebu Eymen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konferanstan önemli bir kararın çıkmayacağını söyledi.

Eymen, "Bizim görüÅŸümüz Cenevre-1 Konferansı'nda olduÄŸu gibidir, bu konferansta alınan kararlar yerine getirilmedi, aldatıldık. Bundan da bir ÅŸey çıkacağına inanmıyorum. Ülke dışındaki muhaliflerle baÄŸlantımız yok. Cenevre-2, sahadaki mücahitlere karşı savaÅŸ olacaktır" dedi.

Halepli Halil Ebu Ä°brahim de konferansta Suriye devrimi için çözüm bulunacağına inanmadığını belirtti.

"Åžimdiye kadar kimin terörist olduÄŸunu anlamış deÄŸiller mi?" diye soran Ä°brahim, ÅŸöyle devam etti:

"Her gün başımıza varil bombası yağıyor. Bu, rejimin gitmesi için yeterli bir kanıt deÄŸil mi? Beni ne Cenevre-1 Konferansı ne de diÄŸer konferanslar ilgilendirmiyor. Bizim Cenevre'miz saha üzerinde belli oluyor. Cenevre-1 Konferansı'ndan ne çıktı ki bundan ne çıksın?"

Ekrem Ebu BeÅŸÅŸar ise dünyanın Suriye halkının karşısında olduÄŸuna inandığını ifade ederek, Cenevre-2 Konferansı'na katılanların Esed'e, sivil halkı neden varil bombasıyla vurduÄŸunu sormasını istedi.

BeÅŸÅŸar, "Avrupa devletleri, Arap ülkeleri, Suriye dostları gerçek olsaydı... EÄŸer bunlar Suriye halkına yardım etmek istiyorlarsa, insan haklarına baksınlar. Gerekli giriÅŸimler yapılsaydı, rejim güçleri bu olayları yapmazdı.  Rejim Halep ve çevresindeki beldelere her gün varil bombalarıyla saldırıyor, Åžam'ın kırsalı harabeye dönmüÅŸ durumda. Halep ve çevresi varil bombalarıyla yerle bir edildi. Esed güçleri birçok muhalif bölgeyi de kuÅŸatmış durumda" diye konuÅŸtu.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.