Sosyal Medya

Coğrafyamız

Güçlü Türkiye'ye ihtiyaç var

Merhum Aliya İzzetbegoviç'in kabrini ziyaret eden Başbakan Yardımcısı İşler, "Bu coğrafyanın güçlü bir Türkiye'ye ihtiyacı var" dedi.



Bosna Hersek'in ilk devlet baÅŸkanı merhum Aliya Ä°zzetbegoviç'in kabrini ziyaret eden BaÅŸbakan Yardımcısı Ä°ÅŸler, bu coÄŸrafyanın güçlü bir Türkiye'ye ihtiyacı olduÄŸunu belirtti.

Ä°ÅŸler, Bosna Hersek'e düzenlediÄŸi iki günlük ziyaretin kapsamında ülkenin ilk devlet BaÅŸkanı merhum Aliya Ä°zzetbegoviç'in kabrini ziyaret etti.

BaÅŸkent Saraybosna'daki Kovaçi ÅžehitliÄŸi'nde bulunan Aliya Ä°zzetbegoviç'in mezarına çiçek bırakan ve dua eden Ä°ÅŸler, ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yaptı.

Ä°ÅŸler, ''Hakikaten dün ve bugün bir duygu seli yaşıyoruz burada. Rahmetli Aliya Ä°zzetbegoviç bir mütefekkir, Ä°slam düÅŸünürü ve aynı zamanda büyük bir devlet adamı. Onun hayatı mücadelelerle dolu. 9 yıl hapis yatmış. Bosna savaşını yaÅŸadı, o acı günlerini yaÅŸadı. SavaÅŸta halkını kurtarmak için büyük fedakarlıklar yaptı. Bir barış elçisiydi, nefrete karşı politikalar izledi. Bu topraklarda nefret tohumlarının ekilmesini önlemek için büyük çabalar sarf etti, önemli baÅŸarılar da elde etti'' dedi.

Aliya Ä°zzetbegoviç’in Türkiye’de, Ä°slam dünyasında sevilen bir ÅŸahsiyet, bir devlet adamı olduÄŸunu ifade eden Ä°ÅŸler, Ä°zzetbegoviç'in doÄŸduÄŸu evin restorasyonunun TÄ°KA tarafından yapıldığını ve dün "Anı Evi" olarak açılışının gerçekleÅŸtirildiÄŸini söyledi.

Bosna Hersek’e düzenlediÄŸi ilk resmi ziyaret kapsamında bu evinin açılışını kendisi için büyük onur olduÄŸunu aktaran Ä°ÅŸler, ÅŸunları söyledi:

"Ä°nÅŸallah onun bu topraklarda ekmiÅŸ olduÄŸu barış tohumları ilelebet yaÅŸar. Bizler Türkiye olarak 11 yıldır özellikle AK Parti iktidarları döneminde Sayın BaÅŸbakanımız liderliÄŸinde bölgemizde, komÅŸu bölgelerde barış olsun, huzur olsun, istikrar olsun diye büyük çabalar sarf ediyoruz. Bugün bu izlediÄŸimiz politikaların buradaki eserini görmek, dün yapmış olduÄŸumuz açılışlarda sayın BaÅŸbakanımıza karşı gösterilen ilgi, muhabbet, sevgi, o açılan pankartlardaki ifadeler ne kadar doÄŸru politikaları izlediÄŸimizin de bir göstergesi. Hakikaten hem Sayın BaÅŸbakanımızı hem Türkiye’yi çok seviyorlar, burada bir coÅŸku var. Biz de onları seviyoruz. Onlara biz Türkiye’den selamlar getirdik. Onları illettik."

Programların hava durumu nedeniyle aksadığı ancak açılışlarda Türkiye’den gelen heyeti yoÄŸun kalabalığın beklediÄŸini hatırlatan Ä°ÅŸler, açılışlar esnasında vatandaÅŸlarla sohbet etme fırsatı bulduklarını ve bu esnada duygulandıklarını kaydetti.

Ä°ÅŸler, "Gerçekten duygulandık, gururlandık. Türkiye olarak birlik ve beraberliÄŸimizi korumanın, Türkiye olarak güçlenmenin ve 2023 hedeflerini süratli bir ÅŸekilde gerçekleÅŸtirmenin tekrar azmiyle inÅŸallah burada aldığımız bu duygularla Türkiye’de inÅŸallah bu hedefleri gerçekleÅŸtirmek için büyük gayret sarf edeceÄŸiz. Millet olarak da hakikaten bu zor günleri atlatmamız lazım. Birlik ve beraberliÄŸimiz korumamız lazım. Bütün bu coÄŸrafyaların bizlere ihtiyacı var, güçlü Türkiye’ye ihtiyacı var. Ä°nÅŸallah birlik ve beraberliÄŸimizi koruruz diye dua ediyorum buradan" diye konuÅŸtu.

-Visoko Belediye BaÅŸkanı'nın sözleri duygulandırdı

Aliya Ä°zzetbegoviç’in daha önce Bosna’yı BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan'a emanet ettiÄŸini anımsatan BaÅŸbakan Yardımcısı Ä°ÅŸler, "Dün de Visoko Belediye BaÅŸkanı Amra Babiç hanımefendinin bize söylemiÅŸ olduÄŸu bir söz var. DoÄŸrusu çok duygulandık. Dedi ki, 'Biz Aliya babamız öldüÄŸünde çok üzüldük ama ÅŸimdi bizim ikinci bir babamız var. Recep Tayyip ErdoÄŸanımız var. Onunla gurur duyuyoruz, ona dua ediyoruz. Onun baÅŸarılı olması için gece gündüz dua ediyoruz ve destekliyoruz’ dediler" ifadesini kullandı.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.