Sosyal Medya

YaÅŸam

STK'lardan Ä°HH'ya destek

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformunun çağrısıyla bir araya gelen sivil toplum kuruluşları İHH'ya destek verdi.



 Ankara Ä°nanç ÖzgürlüÄŸü Platformunun çaÄŸrısıyla bir araya gelen sivil toplum kuruluÅŸlarının temsilcileri Ä°nsan Hak ve Hürriyetleri (Ä°HH) Ä°nsani Yardım Vakfı'na destek vermek amacıyla basın açıklaması yaptı.

Ä°HH Ankara Bürosunda düzenlenen toplantıda, Ankara Ä°nanç ÖzgürlüÄŸü Platformu üyesi Soner Kartal, Ä°HH'ya karşı kurulan kumpasın Ä°srail merkezli olduÄŸunu ileri sürdü.

Karalama kampanyasının "Silah var" denilerek bir tırın durdurulmasıyla baÅŸladığını dile getiren Kartal, iki gün öncede bazı depolara baskın yapıldığını bunların da El Kaide ile iliÅŸkilendirilmeye çalışıldığını söyledi. Kartal, "Rahatsızlığımızı dile getirmek, Ä°HH'ya destek olmak adına buraya geldik. Ä°nsan evine saldırıldığında evini korur. Biz, Ä°HH'yı evimiz gibi görüyoruz. Evimizin bir odası gibi görüyoruz. Evimize yapılan saldırıya ÅŸu anda bir tepki veriyoruz. Hem maddi bağışlarımızla  hem manevi olarak kardeÅŸlerimize desteÄŸimizi göstermek için buradayız" dedi.

Ä°LK-DER BaÅŸkanı Özden Zehra Sönmez ise Ä°HH'nın birçok kuruluÅŸun yapamadığını yaptığını ifade ederek, yoksulun, yetimin, düÅŸkünün yanında bulunmanın çok kolay olmadığını belirtti.

Sönmez, Mavi Marmara ile baÅŸlayan bu iftira kampanyasına bir an önce son verilmesini isteyerek, Ä°HH gibi kuruluÅŸlara insanlığın ihtiyacı olduÄŸunu vurguladı.

MAZLUMDER Yönetim Kurulu Üyesi Üzeyir YiÄŸit de ülkede son haftalarda çok garip olaylar yaÅŸandığını belirterek, hukukun tesisi için hukuksuz baskınlar yapıldığını söyledi.

Ä°HH'ya karşı yapılan bu hukuksuzluÄŸu kınadıkların dile getiren YiÄŸit, ÅŸahıs üzerinden yürütülen bir baskının Ä°HH'nın ismi kullanılarak yapılmasının hukuksuz olduÄŸunu aktardı.

Sincan Sivil Toplum Platformu adına açıklama yapan Numan Gökmen ise 17 sivil toplum kuruluÅŸu adına Ä°HH'ya destek olmak için geldiklerini ifade ederek, garip ve mazlumun yanındaki öncü kuruluÅŸlardan olan  Ä°HH'ya yönelik yapılanları art niyetli bulduklarını kaydetti.

Åžehir ve Medeniyet DerneÄŸinden Abbas Aksüt ise Ä°HH'nın yanında yer almakla hukuku çiÄŸneyenlerin karşısında olduklarını gösterdiklerini söyledi.

 Ä°lmi ve Kültürel AraÅŸtırmalar Vakfı'ndan Mustafa Demir de bunun Ä°HH'yı itibarsızlaÅŸtırma projesi olduÄŸuna iÅŸaret ederek,  arkasında siyonizmin bulunduÄŸunu ileri sürdü.

ÇATI-DER Genel BaÅŸkanı Hüseyin Öztürk ise oyunun farkında olduklarının altını çizerek, "Müslümanlar olarak biliyoruz,  siyonizm ve yerli iÅŸbirlikçiler bir tuzak kuruyorsa Allah'ın da bir tuzağı var. Ä°nÅŸallah onların başına geçecek" diye konuÅŸtu.

Ä°HH Ankara sorumlusu Mustafa Sinan da destek olanlara teÅŸekkür ederek, dünyada ve Türkiye'de Müslümanlar ve inançlı kesim üzerine bir baskı bulunduÄŸunu, tüm mazlumların yanında olmaya çalıştıklarını söyledi.

Özellikle cunta rejimi özlemindeki bazı kiÅŸileri sıkıntıya soktuklarını dile getiren Sinan, her zaman mazlumun, maÄŸdurun yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Açıklamaların ardından, sivil toplum kuruluÅŸlarının üyeleri Ä°HH'ya bağışta bulundu.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.